LJUBAV PREMA PARTIJI: Napustio DPS da bi mu pomogao! - Volim Podgoricu

LJUBAV PREMA PARTIJI: Napustio DPS da bi mu pomogao!

Doskorašnji odbornik Demokratske partije socijalista (DPS) na Cetinju, Marjan Stojanović, napustio je odbornički klub vladajuće stranke, a istog dana je izabran u Odbor za finansije umjesto nezavisnog odbornika Ivana Ivanovića.

Cilj Stojanovićevog napuštanja DPS-a je, kažu iz opozicije, to što kao odbornik vladajuće partije nije mogao biti izabran u Odbor za finansije čiji je rad bio blokiran zbog nedolaženja Ivanovića na njegove sjednice, te je “mladi odbornik morao napustiti sopstveni klub kako bi ušao u Odbor umjesto Ivanovića”.

Gradonačelnik Cetinja, Aleksandar Kašćelan, nedavno je donio odluku o privremenom finansiranju Prijestonice jer budžet za 2019. godinu nije usvojen.

Razlog za neusvajanje budžeta to što Odbor za finansije nije mogao održati sjednicu na kojoj bi se raspravljalo o budžetu Prijestonice jer se nisu odazivali nezavisni odbornik koji je ranije napustio Socijaldemokrate (SD) Ivan Ivanović i odbornici opozicije.

Zbog toga budžet nije usvojen do 31. decembra, kada ističe zakonski rok, pa je Cetinje moralo na privremeno finansiranje.

U odbor je juče, kako prenosi Cetinjski list, umjesto Ivanovića izabran Stojanović i to tek što je napustio DPS i postao “nezavisni odbornik”.

Stojanović juče nije odgovorio na poziv “Vijesti” i pitanja zbog čega je napustio klub odbornika DPS-a, da li je napustio i klub i partiju te da li je to učinio kako bi bio izabran u Odbor za finansije umjesto Ivanovića.

Iz Građanskog pokreta URA kažu da su Stojanovića žrtvovale kolege iz DPS-a.

“O kakvoj skupuni beskrupuloznih persona se radi najbolje potvrđuje uništavanje političke karijera mladog odbornika “preletača” koji je žrtvovan od strane sopstvenih kolega iz DPS-a kako bi po svaku cijenu sačuvali vlast”, kazao je za “Vijesti” odbornik URA na Cetinju Slavko Šole Janković.

Janković navodi i da “hajdučija DPS-a ne prestaje, kako na državnom tako i na lokalnom nivou”.

“Iz dana u dan unižavaju institucije i građane, vrše pravno nasilje i nedvosmisleno pokazuju da su za sitni interes spremni uraditi najštetnije i najprljavije stvari. Danas su pokazali da Ustav, Zakon i Poslovnik za njih ne postoje. Kršeći sve regulative, a prije svega član 44 i član 52 poslovnika zakazana je deveta po redu sjednica, a da pri tom osma još nije završena. Deveta sjednica je započeta bez prethodnog usvajanja zapisnika što predstavlja grub prekršaj, kao i bez ispunjenja minimalnog roka od 10 dana za zakazivanje sjednice, jer je jasno da izbor, imenovanje i razrješenje ne posjeduju razlog hitnosti”, kazao je Janković.

Uz navedeno, kaže on, treba dodati da zapravo najveći prekršaj predstavlja to što odluke donesene na ovako neregularnoj devetoj sjednici zapravo planiraju iskoristiti retroaktivno, na prethodnoj osmoj sjednici što predstavlja pravni presedan i direktno kršenje Ustava Crne Gore.

“Nakon ovog postalo je jasno da “koverta” predstavlja jedino mjerilo vrijednosti DPS-a i da je institucionalna borba potpuno obesmišljena. Takođe treba istaći da je posljedica ovog cirkusa u stvari razdor unutar vladajuće koalicije i nemogućnost da duži vremenski period obezbijede podršku sopstvenih odbornika”, navodi Janković.

Stojanović je, kako stoji na sajtu vladajuće partije, predsjednik Savjeta mladih DPS Cetinje, član OO DPS Cetinje i zaposlen u Službi gradonačelnika Cetinja.

Vijesti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com