OL STAR NIKOLA VUČEVIĆ! - Volim Podgoricu

OL STAR NIKOLA VUČEVIĆ!

Tog 23. juna 2011. godine Filadelfija ga je ugrabila kao 16. pika na NBA draftu. Čuveni lok-aut, međutim, pomjerio je njegov debi u ruki sezoni u dresu Seventisiksersa tek za decembar. U međuvremenu je da bi na idealan način iskoristio vrijeme i spreman, uz takmičarske mečeve, dočekao najveću scenu stigao u Podgoricu, navukao opremu Budućnosti i iz meča u meč pokazivao svoj potencijal.

Dejan Radonjić je dobio neplanirano pojačanje u reketu, a gorostas kojeg je domaća publika već imala priliku da upozna u dresu reprezentacije (na EP u Litvaniji bio je rezervna opcija Nikoli Pekoviću) oduševljavao je Moraču. Klicali su mu navijači.

Imao je 21 godinu, nagovještavao ogroman potencijal. Znali smo doduše i od ranije da tamo daleko, preko bare” postoji neki klinac košarkaških korjena, koji na američkom koledžu brusi talenat, ali ono što se dešava sada sedam i po godina kasnije malo ko je mogao da pomisli. Filadelfija je bila prolazna stanica, prve godine u Orlandu borba za mjesto pod suncem, da bi u posljednje vrijeme postao jedan od najcjenjenijih centara današnjice.

Košarku karijere upravo igra i planeta sada definitivno zna kakvog centra ima Crna Gora. All star”-a! Ono što je Podgorica, doduše kratko, mogla da vidi i te 2011. Mada je od tada Nikola napredovao koracima od sedam milja. U svakom pogledu, u svakom segmentu igre.

A tokom ta tri mjeseca u plavom dresu, zahvaljujući poslu kojim se bavim, prateći između ostalog i KK Budućnost, uvjerio sam se koliko je taj, tada klinac, sada već oformljen čovjek, ustvari normalan. Koliko ponašanjem odskače od većine svojih vršnjaka. Vidjeli su svi to i dok je bio u plavom dresu, i kasnije dok su se u reprezentaciji dešavale i ne baš lijepe stvari za njega. Odmjeren u izjavama, uvijek spreman da izađe u susret, bez glumatanja neke zvijezde, a bio je to posebno kasnije u reprezentaciji kao jedini NBA igrač.

Uvijek je, međutim, bio skroman. Uvijek se, istina nerado, sjećao i tog hladnog 23. januarskog dana a svaki januar mu budi ružne uspomene na taj događaj kada je u željezničkoj nesreći kod Bioča, u vozu neprebola stradalo 47 ljudi. Bio je u tom vozu sa ocem, košarkaškom legendom Borom. Sve to ga je ojačalo. Dalo mu dodatnu snagu. Da istraje u svemu što radi, da iz dana u dan bude bolji, da napreduje. Takav pristup obavezama i životu uopšte doveo ga je među najveće zvijezde vanzemaljske lige.

Veliki si Nikola. I najbolje NBA sezone su ispred tebe. Vjerovatno u novom, boljem klubu. Čeka te ponovo i reprezentacija. Kina i Mundobasket su pored momaka koji u kvalifikacijama ispisuju herojske pobjede nadamo se da će potvrda plasmana stići krajem februara i tvoji! Kao idealan pečat na fantastičnu karijeru. I krunu rada i odricanja.

Dnevne novine

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com