SD: Tri godine uspješnog vođenja partije - Volim Podgoricu

SD: Tri godine uspješnog vođenja partije 

Socijaldemokrate Crne Gore obilježile su 31. januara tri godine od, kako su kazali, vođenja uspješne politike, konstantnog rasta podrške biračkog tijela i dominantne realizacije obećanja datih uoči parlamentarnih izbora 2016. godine.

“Današnji dan je idealna prilika da se prisjetimo svih uspjeha koje smo postigli za ove tri godine. Krenuli smo od nule u formiranje nove, ali istinske socijaldemokratske snage u Crnoj Gori. Od tada, pa do današnjeg dana, Socijaldemokrate su nizale uspjehe i povećavale podršku među biračima. Od parlamentarnih izbora 2016. godine, kada smo osvojili oko 12.500 glasova, danas bilježimo podršku preko 25.000 građana Crne Gore. Sa ogromnim zadovoljstvom možemo konstatovati da smo za dvije godine duplirali naše biračko tijelo i pozicionirali se kao istinski reprezenti socijaldemokratije u našoj državi. Osim toga, samo mi i DPS imamo u svakoj opštini parlamentarni status, tj. predstavnike u lokalnom parlamentu, s tim što su Socijaldemokrate jedina partija koja uz to bilježi i konstantan rast podrške birača. Sve ovo je, duboko smo uvjereni, rezultat vođenja odgovorne politike i ispunjavanja obećanja koja smo dali građanima Crne Gore”, navode u saopštenju.

SD dodaje da je ključno javnost podsjetiti na sljedeće: značajan dio programa Socijaldemokrata postao je i postaje sastavni dio razvojnih državnih politika.

“Tu mislimo na besplatne osnovne i master studije za sve studente, efikasno sprovođenje dualnog obrazovanja gdje se akcenat stavlja na praksu, a kojim se promovišu programi srednjih stručnih škola, uspostavljanje Fonda za kvalitet i talente kojim smo pokazali da se znanje u Crnoj Gori isplati, te da naša država vodi računa, kako o najboljim učenicima, tako i o njihovim mentorima, tj. profesorima. Mislimo i na novu, savremenu i proširenu listu lijekova koje građani dobijaju o trošku države, na ulaganja u kapitalnu medicinsku opremu nakon dugog niza godina, odobravanje velikog broja specijalizacija i subspecijalizacija. U dijelu realizacije kapitalnih projekata, to podrazumijeva i realizaciju preko 30 miliona eura investicija u obrazovnu infrastrukturu, odnosno izvođenje radova veće vrijednosti na 130 školskih objekata, rekonstrukciju i adaptaciju zdravstvenih objekata u iznosu od preko tri miliona eura i dr.”, kazali su iz SD-a.

Smatraju da sve ono što su postigli u oblastima kojima rukovode na državnom i lokalnom nivou je valorizovano konstantnim porastom podrške birača njihovoj partiji, koji sada već iznosi duplo.

“Sve navedeno, i još mnogo toga urađenog, samo nam daje još veću motivaciju da u periodu koji je pred nama budemo apsolutno posvećeni realizaciji preostalih obećanja koja smo dali građanima, radeći marljivo na poboljšanju uslova života svakog građanina u Crnoj Gori”, poručuju na kraju.

CdM

1 komentar

  1. Fascinating blog! Is your theme custom made or did you download it from somewhere? A theme like yours with a few simple adjustements would really make my blog shine. Please let me know where you got your theme. Bless you

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com