SPREMAN JE NA SVE: Priznajem SAUČESNIŠTVO, ali neću stati dok Milo ne ode s vlasti ili U ZATVOR! (VIDEO) - Volim Podgoricu

SPREMAN JE NA SVE: Priznajem SAUČESNIŠTVO, ali neću stati dok Milo ne ode s vlasti ili U ZATVOR! (VIDEO)

Predsjednik Atlas grupe Duško Knežević rekao je da je DPS tokom više od dvadeset godina pomogao milionskim iznosima i da je spreman da odgovara pred državnim organima.

Poručio je i da “neće stati” dok predsjednik Crne Gore i DPS-a Milo Đukanović ne ode sa vlasti, “ili ga pošaljem u zatvor”.

“Prvo, ne vjerujem organima Crne Gore, a svjestan sam moje uloge u tome. Ali, da biste radili biznis u Crnoj Gori, morate da sponzorišete vladajuću partiju. Svi biznismeni koji se bave ozbiljnijim investicijama u Crnoj Gori moraju da odvajaju ogromna sredstava. Ja sam milionske iznose odvojio za ovih dvadeset i nešto godina i spreman sam da sve to priznam i odgovaram za moje saučesništvo u tome. Ali se nadam, ko priznaje, pola mu se prašta. Nemam uopšte problem da sve iznesem i da kažem da više nisam mogao. Jer znate kada vam neko sve uzme, uđe vam u svu imovinu, zablokira sve račune, ostavi vam djecu po inostranstvu na studijama, bez para, bez kartica, vama ne ostaje ništa drugo nego da vodite neku svoju borbu. A ta borba biće dosta teška i neću stati dok gospodin Đukanović ne ode sa vlasti ili ga pošaljem u zatvor”, rekao je Knežević u intervjuu za televiziju Al Džazira.

On je rekao da na dokumentima radi sa tužilaštvom u Velikoj Britaniji, kao i da će u dogovoru sa ekspertskim i advokatskim timom ići na dvije vrste promocije.

“Idemo na jednu formalnu dokumentima koje objavljujemo, što se tiče striktno Crne Gore. Znači, ono što su procesi bili privatizacije, zajedničkih ulaganja, gdje je god bilo korupcije, zloupotreba… Privatni računi gospodina Đukanovića, njegovi privatni krediti, njegova relacija sa otimanjem 15 miliona sa računa Atlas banke i prebacivanje na banku njegovog brata, Prvu banku”, rekao je Knežević.

Poručio je da će tražiti da međunarodni eksperti ispitaju poslovanje Atlas banke, ali i da će insistirati da se istraga sprovede i oko poslovanja Prve banke, kao i u Universal Capital banci.

Na pitanje da li “neke službe” stoje iza njega, Knežević je rekao da “ima dobre kontakte.”

“Da li to zovemo službe, ili dobri kontakti… Đukanović zna koje kontakte imam, jer sam mu pomagao na svom evroatlantskom putu, tako da ne bih iznosio sad to jer želim da budem profesionalac. Neke stvari se tiču državnosti Crne Gore i ne bih taj proces da ugrozim, što se dešavalo, jer mislim da državnost Crne Gore treba biti sačuvana i ne treba poistovjećivati državu sa Đukanovićem, jer Đukanović je jedan korumpirani političar koji mora da ode”, rekao je Knežević.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com