Psi lutalice u januaru UJELI 20 Pljevljaka - Volim Podgoricu

Psi lutalice u januaru UJELI 20 Pljevljaka

Prema podacima Hitne službe u januaru je od ujeda napuštenih pasa povrijeđeno čak dvadeset građana Pljevalja.

Iz Hitne službe napominju da je svim građanima ukazana potrebna medicinska pomoć, kao i da su povrijeđeni iz svih djelova grada. Među povrijeđenima, kako kažu u Službi hitne pomoći, ima i starijih sugrađana, ali i djece. Naglašavaju da se ne radi o većim povredama, ali su to ipak ugrizi životinja koji mogu dovesti i do ozbiljnijih zdravstvenih problema, piše Dan.

Prema riječima predsjednice Udruženja za zaštitu životinja “Pravo na život” Indire Lajko Gačić krivica za sadašnje stanje i nervozu životinja nije na upravi i radnicima Skloništa za životinje, već je problem što u skloništu nema dovoljno mjesta.

Ona kaže da su dodatni problemi u januaru bili jako niske temperature i nedostatak hrane.

“U azilu rade sve što mogu da urade da pomognu napuštenim životinjama, stoga niko nema pravo da se ljuti na one koji tamo rade, ali je neophodno povećati kapacitete skloništa, kao i izgraditi ogradu, kako bi psi mogli boraviti van boksova. Inače, u gradu je sve manje onih koji hrane ostavljene životinje što je dodatni problem, pa psi tražeći hranu napadaju ljude. Naši sugrađani sve manje imaju para da prehrane svoje porodice i ja ih razumijem što ne hrane pse. S druge strane prethodnih mjeseci sam lično hranila pse na više lokacija, ali sam početkom mjeseca polomila nogu i čitav januar ne izlazim iz stana. Žao mi je što ne mogu da nahranim pse na lokacijama gdje sam to radila, a drugi aktivisti nevladinog sektora to očigledno slabije rade”, kaže Lajko Gačić.
Izvor Dan

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com