TUGA: Vječna slava Podgoričaninu: Darko Vujošević pokušao da spasi život pa i sam stradao! - Volim Podgoricu

TUGA: Vječna slava Podgoričaninu: Darko Vujošević pokušao da spasi život pa i sam stradao!

Valadislav Dajković, funkcioner Prave Crne Gore, posvetio je Fejsbuk objavu tragično stradalom Podgoričaninu, koji je danas herojski, u pokušaju da spasi život majke i ćerke koje su se davile u Skadarskom jezeru i sam izgubio život.  

Objavu Dajkovića prenosimo u cjelosti:

,,Darko, heroj!

Vječna slava Darku Vujoševiću iz Podgorice, koji je danas herojskom smrću pošao u, ne samo vječnu slavu, već i u istinsku legendu.

Darko je, nakon jutrošnje liturgije u manastiru na Vranjini, bio jedan od nastradalih putnika na čamcu koji ih je vraćao na obalu.

Već se domogao obale kada je vidio da se nesrećna majka bori sa vodom da spasi ćerku. Kažu da je herojski i bez razmišljanja uskočio u hladnu skadarsku vodu, pokušavajući da ih spasi.

Nažalost, nije uspio. Hladno i talasasto jezero je bilo jače. Kako mi maločas reče mladi sveštenik Miloš Lučić, koji je dobro poznavao heroja Darka: “Skočio je da ih spasi ni ne znajući da ide na onaj svijet. Ipak, znajući njegovu čistu dušu, siguran sam da se sada moli Bogu za sve nas grešne”.

Nastradaloj porodici Kumburović nek je laka crna zemlja, a tebi, Darko, ljudino dostojna podizanja spomenika, vječna slava i hvala!”

3 komentara

  1. A lot of people were enthusiastic players or enjoyed music and dancing. You could possibly recollect that you were happiest on the performing track. Yet, with increasing obligations possibly you have found no time to indulge in any of an interests. Do you suffer from depression and would like to get free from its abysmal depths without lifelong antidepresants? You could attempt and help yourself to overcome depression naturally.

  2. Can I just say what a aid to find somebody who really knows what theyre speaking about on the internet. You positively know how one can deliver an issue to gentle and make it important. More people have to read this and perceive this side of the story. I cant consider youre not more standard since you definitely have the gift.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com