PODGORICA: Gaši dobija od Glavnog grada 6.000 kvadrata zemljišta! - Volim Podgoricu

PODGORICA: Gaši dobija od Glavnog grada 6.000 kvadrata zemljišta!

Glavni grad namjerava da nevladinoj organizaciji “Udruženje Roma Crne Gore” ustupi bez naknade na deset godina 6.064 metra kvadratna zemljišta na Vrelima ribničkim za izgradnju kulturnog centra za tu populaciju.

Predsjednik te NVO je Isen Gaši, koji se u Centralnom registru privrednih subjekata vodi kao i jedan od osnivača, a takođe je bio i član Opštinskog odbora Demokratske partije socijalista (DPS) u Podgorici, što stoji na sajtu ove partije.

Važi i za nezvaničnog koordinatora glasačkog tijela DPS u romskoj zajednici na Koniku tokom izbornih procesa.

Prošle godine od Glavnog grada ta NVO je dobila 3.372 eura, za projekat obrazovanjem do integracije i socijalizacije romske djece. Kako se navodi u predlogu o davanju zemljišta na korišćenje, a koji treba da se nađe pred odbornicima Skupštine Glavnog grada 18. februara, investitor je dužan da parcelu iskoristi isključivo za izgradnju Romskog kulturnog centra i ne smije je otuđivati niti opterećivati nikakvim knjižnim i vanknjižnim teretima.

“Nevladina organizacija ‘Udruženje Roma Crne Gore’ obratila se gradonačelniku Glavnog, dopisom 25. januara 2019. godine, za pomoć u smislu da im Glavni grad da na korišćenje parcelu, kako bi se započeli radovi na izgradnji Romskog kulturnog centra. Završetak je planiran za kraj 2019. godine”, piše u predlogu.

Dodaju da je Turska agencija za međunarodnu saradnju i koordinaciju -TIKA, u saradnji sa tom NVO iskazala spremnost da za romsku populaciju u Crnoj Gori izgradi Romski kulturni centar.

“U sklopu kojeg bi bio romski radio, kulturni centar, muzej, biblioteka, sala za održavanje radionica, manifestacija i sportsko igralište.

Izgradnja bi bila veliki doprinos za romsku populaciju. Imajući u vidu navedeno, kao i odredbe Zakona o manjinskim pravima i slobodama, kojima je propisano da nadležni organi, u skladu sa tim zakonom i prihvaćenim međunarodnim obavezama, obezbjeđuju zaštitu kulturne baštine manjinskih naroda i drugih manjinskih nacionalnih zajednica i njihovih pripadnika, zahtjev je ocijenjen opravdanim”.

Gaši, koji je bio i pred­sjed­nik Rom­skog sa­vje­ta u Crnoj Gori, jedan je od glavnih aktivista DPS za područje Konika i Vrela ribničkih, a njegovi sunarodnici sa Ćemovskog polja prije dva dana su kazali da im je godinama tolerisan dug za vodu, koji sada iznosi preko 30.000 eura, jer glasaju za tu partiju.

Predsjednik te NVO je bio u žiži javnosti i zbog raspodjele stanova u preduzeću “Čistoća”, odnosno odluke Odbora direktora toga preduzeća da mu se dodijeli nekretnina od 70 kvadrata, i pored toga što imao riješeno stambeno pitanje.

Rang-lista je oborena, u sudskom postupku je utvrđeno da Gaši ima riješeno stambeno pitanje. Međutim, Gaši je vra­tio nekretninu, ali i uzeo 45.000 eura od Glav­nog gra­da za rje­ša­va­nje stam­be­nog pi­ta­nja, da bi nakon toga u novoj raspodjeli opet bio prvi na rang-listi. On je tada izjavio da je vratio tih 45.000 eura, a Glavni grad i Skupština GG nikad nijesu objelodanili račin koji potvrđuje da je to zaista i uradio, iako je opozicija više puta na tome insistirala.

1 komentar

  1. The two dining establishments beneath the bridge are Snoopy’s and Doc’s. Snoopy’s seems to be the much more remarkably regarded, but we do not comprehend why. Snoopys is just a fried fish-shack. You order at the counter and select up your unique meals served on paper plates. It is money only, and it has no bar just beer. Doc’s has waiters, real plates, and a complete bar. They each have terrific sunset views about the lagoon, but neither appeared to have air-conditioning.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com