PODGORICA: POLICIJA TRAGA ZA ĐORĐEM MARKOVIĆEM, OSUMNJIČENIM ZA RANJAVANJE VUKSANA I VOJINA MARJANOVIĆA - Volim Podgoricu

PODGORICA: POLICIJA TRAGA ZA ĐORĐEM MARKOVIĆEM, OSUMNJIČENIM ZA RANJAVANJE VUKSANA I VOJINA MARJANOVIĆA

Braća Vuksan i Vojin Marjanović ranjeni su u pucnjavi koja se dogodila kod Srednje ekonomske škole „Mirko Vešović” u Podgorici, u Ulici kralja Nikole. Prema sumnjama policije, na njih je pucao sugrađanin Đorđe Marković, koji je nakon incidenta pobjegao sa lica mjesta.

Kako je saopšteno iz policije, braća Marjanović su od ispaljenih hitaca zadobili povrede u predjelu nogu i nijesu životno ugroženi. Pucnjavi je prethodila svađa Marjanovića sa Markovićem.

Očevici događaja su ispričali da su se Marjanovići i Markovića sukobili u hotelu „Nju star”, gdje je došlo i do fizičkog obračuna između njih. Nakon toga su izašli iz hotela. Marjanovići su bili ispred hotela, a osumnjičeni je prešao na drugu stranu ulice i ušao u automobil crne boje. Tada ga je neko, navodno Marjanovići, gađao kamenicama. Ubrzo zatim on je upalio vozilo i prešao na stranu ulice gdje su stajali Marjanovići. Otvorio je prozor automobila i iz pištolj ispalio hice u noge Marjanovićima, nakon čega je pobjegao. Povrijeđeni su prebačeni u Urgentni centar Kliničkog centra, gdje im je ukazana ljekarska pomoć. U momentu pucnjave sa njima je bio i njihov otac, koji je prošao bez povreda.

Iz Uprave policije je saopšteno da intenzivno tragaju za Đorđem Markovićem zbog sumnje da je hicima iz pištolja nanio povrede braći Marjanović.

– Odmah nakon što im je prijavljena upotrebe vatrenog oružja na štetu dva lica u Ulici kralja Nikole u Podgorici, službenici Centra bezbjednosti Podgorica su identifikovali lice za koje se sumnja da je počinilo ovo krivično djelo i za njim se intenzivno traga. Sumnja se da je to lice, čiji je identitet policiji poznat, danas, oko 13.30, u Ulici kralja Nikole, ispred hotela „Nju star“, iz pištolja ispalilo hice u pravcu braće V.M. i V.M. i njihovog oca M.M. Po jedan hitac pogodio je u predjelu stopala braću V.M. i V.M., dok njihov otac M.M. nije povrijeđen u pucnjavi. Nakon izvršenja krivičnog djela, to lice je pobjeglo sa mjesta događaja. V.M. i V.M. su transportovani u Urgentni centar KCCG, gdje im je pružena ljekarska pomoć. Na licu mjesta je izvršen uviđaj. Policija preduzima intenzivne aktivnosti na pronalaženju osumnjičenog lica – saopšteno je juče iz Uprave policije.

Podsjetimo, Cetinjanin Nikola Ćupić (34) nastradao je prošle nedjelju kada je još uvijek neidentifikovana osoba, usred dana, naočigled brojnih građana, aktivirala eksplozivnu napravu velike razorne moći ispod njegovog vozila. Od siline eksplozije, Ćupić je ispao iz vozila. Kada je policija stigla na mjesto dešavanja, on je još uvijek davao znake života, ali je ubrzo preminuo u Kliničkom centru Crne Gore. Policija je u sklopu istrage o toj likvidaciji saslušala više bezbjednosno interesantnih osoba u više crnogorskih gradova, ali zasad niko od njih nije osumnjičen za učešće u Ćupićevom ubistvu.

(Dan)

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com