Poraz Budućnosti u Morači: Jasmin Repeša razočaran - Volim Podgoricu

Poraz Budućnosti u Morači: Jasmin Repeša razočaran

Jasmin Repeša je bio razočaran zbog manjka koncentracije njegovih igrača, ne samo u finišu utakmice sa Himkijem, već tokom čitavog susreta.

Budućnost Voli je izgubila od ruskog tima u “Morači” 90:98.

“Pobjeda Himkija je potpuno zaslužena. Neophodno je biti fokusiran 40 minuta, a mi to nismo bili. Na kraju 2. četvrtine smo napravili greške, u finišu utakmice takođe, dozvolili smo previše šuteva za tri poena u drugom poluvremenu, a u drugom mnogo drugih prilika nakon ofanzivnog skoka. Definitivno smo tu izgubili šansu da pobijedimo”, rekao je Repeša

Zašto nisu igrali Popović i Nikolić?

“Popović je imao temperaturu. Virus je oborio pola ekipa, a njega najviše. Za Nikolića je moja odluka”.

Hrvatski stručnjak je prokomentarisao greške u odlučujućim trenucima.

“Krajem svake četvrtine smo pravili greške koje su plod nedovoljne koncentracije. U finišu druge je Koti Klark otišao na koš, iako je bio dogovor da se odigra do kraja, a onda smo primili trojku. Slično je bilo i na kraju treće, a u posljednjoj je nakon tajm-auta Bitadze otišao u suprotni ugao. Kad koncentracija nije maksimalna, onda imamo problem. Nismo pravili faulove, nismo ulazili u bonus. Morali smo da budemo puno tvrđi i kompaktniji. Nismo bili, zbog čega smo primili 30 poena više od prosjeka na posljednje tri utakmice koje smo dobili u Evroligi”.

Podgoričani u nedjelju igraju veliki derbi ABA lige sa Partizanom.

“Partizan je u dobrom stanju i biće izuzetno zahtjevan protivnik, u ambijentu koji neće biti lagan. Za mene je samo uvijek najbitnija prva utakmica, što je bio Himki, a sve druge priče unutar i oko kluba, da je ovo priprema za Partizan, uticale su možda na koncentraciju igrača. Kada se propusti velika prilika na evropskoj sceni ostaje žal, i zato ne smije da se priča šta će biti u martu, u aprilu. Sada je za mene jedino bitan Partizan”.

Goga Bitadze je imao indeks 25, ali je u odbrani bio nemoćan protiv Džordana Mikija, koji je riješio pitanje pobjednika. Repeša nije bio zadovoljan ni izdanjem Filipa Barovića.

“Na stranu taktički detalji kada je u pitanju Barović, ali završiti utakmicu sa nula faulova je nedopustivo. U prvoj četvrtini nismo došli do bonusa, taj mekani pristup na lopti je dozvoljavao rivalu da se brzo prebacuje na drugu stranu Kod Goge je presudan bio manjak iskustva, on će sigurno naučiti iz ove utakmice”, zaključio je Repeša.

Rimas Kurtinaitis je bio srećan, jer je njegov tim ostao u igri za četvrtfinale.

“Veliko hvala igračima, igrali su veoma dobro svih 40 minuta. Znali smo da nije lako ovdje, da Budućnost ima dobre navijače, da igra agresivno i da je dobila CSKA i Real. Bili smo malo uplašeni, srećan sam što smo pobijedili. Imamo šansu za četvrtfinale, ali znamo da moramo mnogo pobjeda da ostvarimo da bismo došli dotle. Pokušaćemo da dobijemo naredni meč, to je jedino o čemu sada razmišljam”, naglasio je legendarni Litvanac.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com