INCIEDENT: Vrijeđali i omalovažavali policajce pa pretučeni - Volim Podgoricu

INCIEDENT: Vrijeđali i omalovažavali policajce pa pretučeni

Pritvorenici Savo Lipovina i Aleksandar Dropo povrijeđeni su prije dva dana u Istražnom zatvoru.

To tvrdi Dropova supruga Ana, koja je “Vijestima” ispričala da je juče vidjela svog pretučenog supruga. Ona joj je navodno rekao da su ga udarali zatvorski čuvari.

Iz uprave Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija nezvanično su kazali da nijedan pritvorenik nije pretučen, ali da će ispitati njihove pritužbe.

Iz Uprave policije “Vijestima” je nezvanično rečeno da će Osnovno tužilaštvo utvrditi jesu li pritvorenici ili zatvorski čuvari krivi za incident koji se prije dva dana dogodio u Istražnom zatvoru tokom šetnje nekoliko robijaša.

Iz ZIKS-a su zvanično saopštili da su pritvorenici iz jedne sobe tokom šetnje omalovažavali službenike Istražnog zatvora. Nijesu saopštili ko su ti pritvorenici, ali jesu da su ih nakon toga savladali uz upotrebu sredstava prinude.

Navodno, incident se dogodio dok su šetali pritvorenici Dropo, Lipovina, Nikola Mandić i Nikola Lakić, koji su smješteni u jednoj zatvorskoj sobi.

Dropo, Lipovina i Mandić navodni su članovi škaljarskog kriminalnog klana.

“Obavještavamo vas da je dana 6. 2. 2019. godine u Istražnom zatvoru Podgorica došlo do incidenta, na način što je grupa pritvorenika iz jedne sobe, u vremenu kada su se nalazili na otvorenom prostoru za šetnju, svojim ponašanjem kršila odredbe Pravilnika o bližem načinu izvršavanje mjere pritvora, na način što su vrijeđali i omalovažavali službenike obezbjeđenja”, kazali su iz ZIKS-a.

Oni ističu da su pritvorenici odbili naređenje da prekinu sa šetnjom i da se vrate u sobu u kojoj su smješteni i da su pružali aktivan otpor:

“Zbog čega su službenici obezbjeđenja u cilju izvršavanja izdate naredbe i savladavanja aktivnog otpora upotrijebili sredstva prinude, fizičku snagu”, objasnili su iz ZIKS-a.

Ranko Radulović “bodrio škaljarce” dok su vrijeđali zatvorske čuvare

Dodali su da su nakon toga pretresli pritvorenike i sobu u kojoj su smješteni, i pronašli nedozvoljene predmete.

“Nakon sprovodene službene radnje pretresa pritvorenika i pregleda i pretresa sobe u kojoj su smještena ova lica, nekoliko pritvorenika požalilo se na postupanje službenika obezbjeđenja, povodom čega uprava Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija preduzima radnje i mjere iz svoje nadležnosti u cilju ispitivanja da li je u postupanju službenika obezbjeđenja ovom prilikom bilo prekoračenja ovlašćenja, a o navedenom događaju obaviještena je i Uprava policje. Takođe, o navedenom događaju obaviještena je i institucija Zaštitnika ljudskih prava i sloboda, a protiv pritvorenih lica koja su učestvovala u ovom događaju biće sproveden disciplinski postupak radi utvrđivanja njihove eventualne disciplinske odgovornosti”, odgovorili su iz ZIKS-a.

“Vijesti” saznaju da je pretresena i soba u kojoj boravi Nikšićanin Ranko Radulović, koji je navodno bodrio škaljarce dok su vrijeđali zatvorske čuvare.

Radulović je uhapšen zbog sumnje da je na čelu kriminalne grupe koja je planirala više likvidacija, i koja je navodno radila za račun škaljarskog kriminalnog klana.

Dropo: Mog muža tukli stražari

Supruga pritvorenika Dropa, Ana, tvrdi da je njenom suprugu “zatvoreno oko” jer je zamolio sprovodnike da ne tuku Lipovinu zato što je teški srčani bolesnik.

“Nakon šetnje, na kojoj ne znam što se dogodilo, došli su u pretres i rekli im da izađu iz sobe. Počeli su da udaraju Lipovinu, a Aleksandar im je rekao da to ne čine jer može umrijeti. Tada su počeli njega da biju”, kazala je ona.

Dodala je da joj je suprug rekao da su ga udarali nogama.

“Rekao mi je da se nije branio, kako ne bi mogli da se pravdaju time da je pružao otpor. Nijesu htjeli da ga odvedu kod ljekara, već su mu dali neku mast”, rekla je ona.

Vijesti

1 komentar

  1. It is rare to discover a professional in whom you might have some trust. In the world in the present day, nobody truly cares about showing others the answer in this matter. How blessed I am to have found a really wonderful web site as this. It really is people like you that make a genuine difference nowadays through the strategies they reveal.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com