PRAVA DRAMA NA PARKINGU U KOTORU: Vođa škaljarskog klana osumnjičen za pokušaj dvostrukog ubistva - Volim Podgoricu

PRAVA DRAMA NA PARKINGU U KOTORU: Vođa škaljarskog klana osumnjičen za pokušaj dvostrukog ubistva

Jovan Vukotić, kojeg mediji nazivaju vođom “škaljarskog klana”, u Crnoj Gori je od četvrtka i zvanično osumnjičen za dva pokušaja ubistva – Vojina Stupara i Miloša Radonjića 2016. godine u Kotoru.

Vukotić je u pritvoru u Beogradu od septembra prošle godine gdje čeka pravosnažnost presude kojom je osuđen na 15 mjeseci zatvora zbog korišćenja falsifikovanog pasoša.

Krivičnom prijavom podgoričke policije koja je podnijeta tužilaštvu pored Vukotića obuhvaćeni su i Milić Minja Šaković i Igor Dedović, prenijele su Vijesti.

Šaković je u četvrtak uhapšen u Crnoj Gori, za Dedovića crnogorska policija kaže da je u bjekstvu, a za Vukotića da se trenutno nalazi u pritvoru u Republici Srbiji.

Ova trojica se krivičnom prijavom terete da su kao saizvršioci izvršili teško ubistvo u pokušaju na štetu V.S. i M.R.

Naime, kako se sumnja, oni su na jednom parking prostoru u naselju Rakite u Kotoru, 27. marta presjekli svojim vozilom put oštećenima koji su se takođe kretali vozilom.

Tom prilikom je, kako sumnja crnogorska policija, Vukotić iz škorpiona kalibra 7,65mm ispalio veći broj hitaca u pravcu M.R, a potom su iz svojih oružja počeli na da pucaju Dedović i Šaković.

Stupar je tom prilikom zadobio teške tjelesne povrede opasne po život, dok je Radonjić ostao nepovrijeđen.

Crna Gora Vukotića sumnjiči i za utaju poreza zbog čega je prošle godine nakon hapšenja saslušan u Beogradu.

Foto: Facebook/ Jovica Vukotić

Drugi osnovni sud u Beogradu osudio je 30. novembra Vukotića na 15 mjeseci zatvora zbog korišćenja falsifikovanog makedonskog pasoša sa njegovom slikom, ali na ime Georgi Andonov.

Sud mu je tada produžio pritvor koji mu se računa od 10. septembra kada je uhapšen u Turskoj sa lažnim pasošem i sutradan deportovan Srbiji.

U toku je drugostepeni postupak pred Višim sudom u Beogradu koji odlučuje po žalbama Vukotićevih branilaca i tužilaštva na prvostepenu presudu.

Tužilaštvo za organizovani kriminal je u decembru saopštilo da nije prihvatilo zahtjev grčkih pravosudnih organa da od njih preuzme krivično gonjenje Jovice Vukotića zbog sumnje da je trgovao drogom, zbog nedovoljno dostavljenih dokaza protiv Vukotića na osnovu kojih bi bila potrenuta istraga u Srbiji.

Vukotić je na početku suđenja u Beogradu negirao da je “vođa škaljarskog klana”, nije poricao da putovao sa lažnim pasošem, ali je tvrdio da ga je koristio u državama van Srbije kako bi izbjegao maltretiranje po aerodromima.

Uhapšen 10. septembra u turskom letovalištu Antalija sa falsifikovanim makedonskim pasošem na ime Georgije Andonov i već sjutradan je deportovan u Srbiju.

On ima i sprsko i crnogorsko državljanstvo, a zbog lažnih dokumenata je protjeran iz Turske, odnosno deportovan u Srbiju.

Tanjug/Vijesti

2 komentara

  1. An impressive share, I recently with all this onto a colleague who has been conducting a little analysis on this. And he the truth is bought me breakfast simply because I found it for him.. smile. So let me reword that: Thnx for any treat! But yeah Thnkx for spending any time to talk about this, I feel strongly over it and enjoy reading on this topic. If you can, as you grow expertise, could you mind updating your blog site with an increase of details? It’s highly ideal for me. Massive thumb up due to this post!

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com