SAZNAJTE: Evo koliko novca dajemo godišnje političkim partijama! - Volim Podgoricu

SAZNAJTE: Evo koliko novca dajemo godišnje političkim partijama!

Ministarstvo finansija je objavilo Odluku o visini budžetskih sredstava za finansiranje redovnog rada političkih subjekata u Skupštini Crne Gore za 2019. godinu, koje će na mjesečnom nivou iznositi 379.473 eura, dok je na godišnjem nivou ta suma 4,5 miliona eura, pišu Dnevne novine.

Prema toj odluci, koja je donešena na osnovu Zakona o finansiranju političkih subjekata i izbornih kampanja, Demokratska partija socijalista će mjesečno dobijati 143.356 eura.

U odluci Ministarstva finansija se navodi da je visina budžetskih sredstava koja će se na mjesečnom nivou raspodjeljivati političkim subjektima za finansiranje redovnog rada definisana tim zakonom.

Prema toj odluci, Socijaldemokratska partija će mjesečno dobijati 23.424 eura, Bošnjačka stranka 15.928 eura, koalicija Albanci odlučno (Forca, DUA i AA) ima pravo na 12.180 eura, dok je isti iznos predviđen i za Hrvatsku građansku inicijativu.

Za Demokrate je na mjesečnom nivou iz budžetskih sredstava predviđeno 38.415 eura, koaliciju KLJUČ (DEMOS, SNP, GP URA) 42.163 eura, Demokratski front 75.894 eura, dok Socijaldemokrate mogu računati na 15.928 eura.

Podsjetimo, za finansiranje redovnog rada političkih partija u prošloj godini se na mjesečnom nivou iz državnog budžeta izdvajalo 354.160 eura, odnosno 4,24 miliona eura.

Dnevne novine

1 komentar

  1. It is truly a nice and useful piece of info. I’m satisfied that you shared this useful information with us. Please keep us up to date like this. Thanks for sharing.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com