PODGORICA: Ovo su ljekari protiv koji su podnesene krivične prijave! - Volim Podgoricu

PODGORICA: Ovo su ljekari protiv koji su podnesene krivične prijave!

Protiv deset ljekara podnijete su prijave zbog sumnje da su počinili krivična djela falsifikovanje službene isprave i podstrekavanje. Krivične prijave podnijete su protiv Tanje Boljević (40), Slobodana Nilevića (72), Zorice Dautović (60), Dimitrija Burzana (48), Zorice Vukčević (56), svi iz Podgorice i Mirjane Joksović (56) iz Nikšića, zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili djelo falsifikovanje službene isprave, piše Pobjeda.

KRIVIČNE PRIJAVE PROTIV PODGORIČKIH LJEKARA

Prijavom je obuhvaćena i Zorica Ljumović Vučeraković (56) iz Podgorice zbog podstrekavanja.

Boljević, Nilević, Dautović, Burzan, Vukčević i Joksović su, sumnja se, kao službena lica sačinili izvještaje ljekara specijalista u periodu 2015 – 2016. godina, u kojima su unosili u izvještaje o Zorici Ljumović Vučeraković, iako su znali da osumnjičena boravi van Crne Gore.

Ljumović Vučeraković je, kako se sumnja, produžavana privremena spriječenost za rad na osnovu falsifikovanih izvještaja koji su prilagani komisiji Fonda za zdravstveno osiguranje koja je odobravala bolovanje. Na osnovu izvještaja komisije kasnije su podizane doznake o privremenoj spriječenosti za rad koje su prosljeđivane obračunskoj službi.

Prijava podnijeta je i protiv Rifata Međedovića (38) i Milosava Cmiljanovića (49) iz Podgorice zbog sumnje da su počinili falsifikovanje isprave i protiv Predraga Bajića (53) zbog sumnje da je počinio krivično djelo podstrekavanje.

Doktori Međedović i Cmiljanović su, sačinili isprave, unoseći u izvještaje neistinite podatke koje su ovjerili službenim pečatom, odnosno svojim faksimilom i svojeručnim potpisom na ime Bajića iako su oni znali da on boravi van Crne Gore. Bajić je, sumnja se, na osnovu falsifikovanih izvještaja, koje je prilagao Komisiji Fonda za zdravstveno osiguranje ostvarivao pravo na bolovanje.

Pobjeda

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com