STIŽU FRANCUSKINJE: Odlične igračice, loš tim, Budućnost favorit - Volim Podgoricu

STIŽU FRANCUSKINJE: Odlične igračice, loš tim, Budućnost favorit

 

Tri evropske šampionke sa Francuskom (Alison PinoPolin Koatanea i Poleta Fopa), slavna Španjolka Marta Mange, prvi strijelac Lige šampiona Ana Gros, pouzdane Srpkinje Slađana Pop-Lazić i Jovana Stoiljković, odličan golmanski par Filipa Iden – Kleopatra Darlo

Po imenima, tim koji sjutra dolazi u „Moraču“ je najjači rival ove sezone, ali tabela grupe 1 glavne faze Lige šampiona to demantuje, jer je Brest na začelju sa svega dva boda, šest manje od Budućnosti. Francuski klub je u teškoj situaciji, jer je u nacionalnom derbiju prije sedam dana doživio brodolom pred svojim navijačima od Meca (21:32) i mora da se vadi, ali i najtrofejniji crnogorski klub ima svoju računicu – u igri je samo pobjeda, kako bi se praktično osigurao plasman u četvrtfinale i nastavila trka sa Rostovom i Mecom za prve dvije pozicije u grupi.

Meč se igra sjutra u 19 časova, u istom terminu kada i veliki derbi 19. kola ABA lige Partizan – Budućnost.

– Vjerujem da ćemo u „Morači“ imati podršku publike kao na prethodnoj utakmici, iako se poklapaju termini košarkašima i nama. Odnos navijača nam puno znači, a djevojke su igrom u Rusiji zaslužile da im pomognu da pobijedimo veliku ekipu – istakao je Dragan Adžić.

Budućnost, kao jedan od najvećih evropskih klubova, uvijek je poseban motiv rivalima.

– Igranje protiv nas izvlači maksimum iz iskusnih i kvalitetnih rukometašica, koje su igrale puno velikih utakmica protiv nas i reprezentacije Crne Gore. To su Pino, Mange, Gros, Pop-Lazić, Stoiljković… Moramo da se spremimo za to. Moguće je da neko od tih individualaca ima odlično veče. Vjerujem da ćemo imati pravi odgovor i napraviti krucijalni korak ka četvrtfinalu.

Tim iz Bretanje će biti oslabljen u Podgorici, jer je zbog trudnoće sezonu završila Izabela Gulden.

– Igra je sada drugačija. Ona ima svoj stil, koji je nametnula i vodila igru. Alternativa joj je Pino, koja je puno više ostvarila u karijeri. Ne bih tu pravio razliku, ako ne bih dao čak i prednost Pino – naglasio je Adžić, koji je odgovorio na pitanje šta je problem Bresta:

– Vjerovatno još nije postao tim. To nije jednostavno, kad se pravi ekipa iz više zemalja, potrebno je umijeća i strpljenja da se sve sklopi. Brest još kupuje za sljedeću sezonu, stvara ekipu, što je proces, kakav je bio u Vardaru godinama. Ni oni nisu ostvarili cilj, iako su imali puno bolji tim.

U timu neće biti Ivona Pavićević i Dijana Ujkić, koja je praktično završila sezonu.

– Još nije odrađena operacija i dijagnostika do kraja da bismo znali kada će Dijana tačno da se vrati. Preporuka nekih doktora je da se operiše, drugi nisu za to – zaključio je Adžić.

Vjerujem da ćemo osvojiti ključne bodove za četvrtfinale

Dragan Adžić je oprezan, i pored slabih rezultata tima sa krajnjeg sjeverozapada Francuske.

– Brest je jedan od najskupljih sastava u Ligi šampiona, iako se to ne bi reklo po rezultatima. To govori o rejtingu igračica, a imamo dosta iskustva igranja protiv njih. Vjerujem i da će publici biti interesantno da dođe da pogleda najboljeg strijelca Lige šampiona (Gros), tri igračice koje su osvojile Evropsko prvenstvo, te nosioce igre Srbije. Tu je i vrhunski golmanski par, tako da znamo šta nas čeka i šta bi trebalo da ponovimo u odnosu na Rusiju i Kopenhagen. Vjerujem da ćemo, ipak, mi osvojiti ključne bodove za četvrtfinale, a ne Brest – rekao je trofejni stručnjak.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com