Dječaci vidjeli nešto čudno u Jadranskom moru, a onda su izvukli NEMAN od 2,5 metra na obalu! (FOTO) (VIDEO) - Volim Podgoricu

Dječaci vidjeli nešto čudno u Jadranskom moru, a onda su izvukli NEMAN od 2,5 metra na obalu! (FOTO) (VIDEO)

Petorica dječaka iz Šibenika izvukla su iz mora zmiju dugačku 2,5 metara, a veterinari su saopštili da ne znaju o kakvoj je vrsti riječ.

Zmiju je u subotu predveče prvi uočio jedan od dječaka i u prvi mah pomislili su da se radi o ribi ugor, ali kada su je izvukli na obalu shvatili su da se radi o zmiji, prenosi “Slobodna Dalmacija”.

Kako se navodi, lokalna veterinarska služba nije mogla da potvrdi o kakvoj se vrsti zmije radi i da li je otrovna, a ustanovljeno je da ne pripada ni jednoj domaćoj vrsti, kao i da je uginula prije nego što je završila u moru.

Međutim, vodički veterinar Zdravko Zorici rekao je da se radi o zelenoj anakondi.

Bila je mrtva prije nego što je završila u moru Foto: infovodice.com

– Radi se o neotrovnim riječnim zmijama. Kako je ona dospjela u more teško je reći – rekao je veterinar Zorica.

Pretpostavlja se da je zmiju nepoznata osoba držala kao kućnog ljubimca i da ju je nakon uginuća bacila u more.

Duga je 2,5 metara Foto: infovodice.com

Slučaj je prijavljen policiji, koja ce sprovesti istragu.

Sve anakonde se hrane različitim životinjama: ribama, pticama, drugim gmizavcima i sisarima, a krupnije anakonde love tapire, jelene, kajmane, a ponekad krokodile i jaguare, ali tako veliki obroci se ne pojedu. Stezanjem ubijaju plijen, najprije ga uhvate svojim moćnim vilicama, a zatim, ili se obaviju oko njega dok ga ne uguše, ili ga stežu u vodi dok se ne udavi. Ponekad, dok su na kopnu, mogu da sa drveta se obruše na plijen. Plijen cjelokupno gutaju svojim pokretljivim vilicama koje im omogućavaju da ga progutaju iako veći od prečnika njihovih usta. Nakon velikog obroka, anakonde leže na suncu odmarajući se danima ili nedjeljama dok se obrok ne svari.

Kod zelenih anakondi je prisutan i kanibalizam. U zatočeništvu su poznate po svojoj naravi i sklonosti ka agresivnom ponašanju.

Tanjug

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com