“Je li vas SRAMOTA? Poskupili ste struju, jer su Blažu zafalile pare” - Volim Podgoricu

“Je li vas SRAMOTA? Poskupili ste struju, jer su Blažu zafalile pare”

Januarski računi za struju na kojima umjesto dosadašnje jedne takse, plaćamo još jednu za razvijanje biznisa porodice Đukanović i njihovih najbližih srodnika pokazali su svu bahatost, nezaježljivost i bezobzirnost ljudi koji sistematski pljačkaju svoj narod i tako stiču milione, poručili su iz Građanskog pokreta URA.

Mnistarstvo ekonomije je naložilo da se, na osnovu Uredbe o naknadi za podsticanje proizvodnje električne energije iz obnovljivih izvora od januara ove godine na računima za struju umjesto stavke naknada za podsticanje OIE, uvedu dva obračunska elementa – naknada za podsticanje OIE1 I Naknada za podsticanje OIE2.

URA

“Na taj način, na osnovu dvije takse na računima za struju finansiramo sina Mila Đukanovića, najvećeg proizvođača električne energije iz obnovljivih izvora i manje ostale proizvođače koji su takođe svi u dilu sa vladajućom partijom i porodicom Đukanović. U zemlji u kojoj se godinama ne povećavaju zarade, ne raste životni standard ovakav potez je sraman i mogu ga inicirati samo oni koji su ogrezli u korupciji, kriminalu i bezosjećajnosti prema aktuelnom trenutku u društvu”, navodi se u saopštenju URE.

Iz ove partije pitaju nadležne je li ovo “tobožnje povećanje penzija o kojem su se hvalili prethodnih dana”.

“Je li ovo to tobožnje povećanje penzija ili samo lukavi način da se novac iz državne kase usmjeri u džepove Blaža Đukanovića i njegove porodice?”, pitaju oni.

Navode da je još gore navodno obrazloženje Mnistarstva ekonomije da poskupljenje neće osjetiti 60% populacije i da će ušteđeti oni koji budu racionalno trošili struju.

“Gospodo je li vas sramota da poput svog vođe koji prije nekoliko godina reče da je gorivo luksuz, da vi to sada govorite za struju u 2019. godini? Je li vas sramota da u Crnoj Gori u kojoj je minimalna zarada najmanja u regionu građani plaćaju najskuplju struju po kWh (10,2 EUR)? I za to još nalazite izgovore”, zaključuju u Građanskom pokretu URA.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com