Demokratski front ruši vlast u Herceg Novom? - Volim Podgoricu

Demokratski front ruši vlast u Herceg Novom?

Demokratski front će srušiti vlast u Herceg Novom i inicirati vanredne lokalne izbore u toj opštini ukoliko predsjednik opštine iz Demokrata Stevan Katić ne vrati na posao potpredsjednicu Nove Simonidu Kordić, saznaje Pobjeda.

“Čekamo da predsjednik opštine Herceg Novi Stevan Katić poništi nelegitimnu odluku o razrješenju Simonide Kordić sa funkcije šefice Kancelarije za međunarodnu saradnju, koju je u Katićevom odsustvu donio potpredsjednik opštine Miloš Konjević iz Novske liste. Ukoliko se to ne desi, iniciraćemo skraćenje mandata parlamenta i vanredne izbore”, kazao je za Pobjedu izvor iz vrha Demokratskog fronta.

Predsjednik opštine Herceg Novi Stevan Katić, koji je tokom prošle sedmice boravio u Americi, juče nije želio da da izjavu povodom razrješenja Kordić i stanja u koaliciji. Rekao je kratko “da će se oglasiti po tom pitanju kada sagleda situaciju”.

Potpredsjednica Nove kojoj je ukinuto radno mjesto, Simonida Kordić, kazala je u izjavi za Pobjedu da očekuje poništenje odluke Konjevića.

“Neka se niko ne trudi da podmeće Frontu rušenje koalicije u Herceg Novom, jer smo uvijek bili i bićemo faktor očuvanja stabilne vlasti. Neka Novska lista objasni za čiji račun povlači ovakve poteze, koji ugrožavaju opstanak vlasti u Herceg Novom”, kazala je Kordić, dodajući da očekuje da će Katić poništiti odluku koja je donesena u njegovom odsustvu.

Kriza vlasti u Novom nastala je kada je 5. februara donesena odluka o izmjeni i dopuni pravilnika o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta kabineta predsjednika opštine, koju je potpisao potpredsjednik opštine Miloš Konjević.

“Moja odluka o promjeni pravilnika o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta kabineta predsjednika je zakonita, uz sva ovlašćenja predsjednika Stevana Katića i ako će da se ruši vlast u Novome zbog te odluke, onda bolje da nije ni formirana”, rekao je Konjević nakon donošenja odluke.

Pobjeda

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com