BLICKRIG SVETACA U MANČESTERU: Oslabljeni PSŽ po kratkom postupku razbio Junajted! Roma pobjedila Porto - Volim Podgoricu

BLICKRIG SVETACA U MANČESTERU: Oslabljeni PSŽ po kratkom postupku razbio Junajted! Roma pobjedila Porto

Fudbaleri Pari Sen Žermena pobjedili su Mančester junajted na “Old Trafordu” 2:0, dok je Roma na svom “Olimpiku” savladala Porto 2:1 u prvim utakmicama osmine finala Lige šampiona.

Francuski prvak pokazao da je moćan i kada igra bez Nejmara i Edinsona Kavanija. Tim trenera Tomasa Tuhela po kratkom postupku očitao je lekciju “crvenim đavolima”. Golovima Presnela Kimpembea u 53. i Kilijana Mbapea u 60. minutu PSŽ je stekao ogromnu prednost pred revanš na “Parku prinčeva”.

Kod oba gola asistent je bio Anhel Di Marija, protiv svog bivšeg kluba.Mančester junajted je doživeo prvi poraz od dolaska Ole Gunara Solskjera za trenera, odnosno posle 12 utakmica. Međutim, ovo je ipak bio najteži test za mladog norveškog stručnjaka. I nije uspio da ga položi.

Da sve bude gore po “crvene đavole”, u finišu utakmice je Pol Pogba dobio crveni karton (drugi žuti), pa neće moći da pomogne saigračima u pariskom revanšu.

 

FOTO: EPA/NIGEL RODDIS

 

I u prvom poluvremenu dok je Mančester junajted vršio jak pritisak, gosti su bili opasniji. Već tada je Mbape imao veliku priliku, koju nije realizovao.

A onda u drugom poluvremenu blickrig!

U 53. minutu Di Marija je izveo korner sa desne strane, lopta je stigla do “druge stative”, gde je Matiću iza leđa uleteo Kimpembe i zatresao mrežu – 0:1.

Samo sedam minuta kasnije bilo je 0:2.

Krenula je kontra gostiju, Bernat je izbacio Di Mariju na levom krilu, Argentinac je idealno centrirao, a Mbape između dvojice protivničkih defanzivaca ubacio loptu u mrežu.

“Crveni đavoli” su se našli na konopcima, “sveci” su mogli u narednim minutima da ih dotuku, ali su propustili nekoliko prilika.

Ipak, Parižani su kući odneli ogroman kapital.

 

FOTO: AP

 

Još luđi meč odigran je na rimskom “Olimpiku”.

Roma je u prvom poluvremenu bila bolji rival, a što nije povela kriva je stativa. Edin Džeko se odlično izborio za šansu, dobro šutirao, ali nije imao sreće.

Imao je i Porto šansu u uvodu drugog poluvremena kada je Danilo glavom poslao loptu za malo pored gola.

A onda je na scenu stupio 19-godišnji Nikolo Zaniolo!

Mladi vezista postigao je dva gola, u 70. i 76. minutu, za ubedljivo vođstvo “vučice”.

Međutim, samo tri minuta kasnije Adrijan Lopez je zatresao mrežu na drugoj strani i doneo veliku nadu Portu.

 

FOTO: EPA/ETTORE FERRARI

 

Utakmicu na “Olimpiku” obeležile su nove uvrede na račun kapitena reprezentacije Srbije Aleksandra Kolarova. Navijači Rome su istakli transparent sa natpisom: “Kolarov kopile”.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com