Još jedan crnogorski košarkaš na All star vikendu - Volim Podgoricu

Još jedan crnogorski košarkaš na All star vikendu

Na All star vikendu, koji se održava od petka do nedjelje u Šarlotu, Nikola Vučević neće biti jedini crnogorski predstavnik.

Jovan Kljajić, 17-godišnji bek Gran Kanarije i juniorski reprezentativac Crne Gore, učestvovaće na kampu “Without Borders Global (BWB)”, koji će okupiti 39 mladih košarkaša iz svih krajeva svijeta, izuzev SAD, a koje američki mediji nazivaju najvećim nadama svjetske košarke i igračima od kojih će se mnogi uskoro naći na NBA draftu.

BWB kamp je projekat NBA i FIBA, a tokom tri dana zajedničkog boravka u Šarlotu, mladi igrači će osim treninga proći i razna testiranja pred očima skauta i predstavnika svih NBA klubova.

Kljajić je mjesto među najtalentovanijim “neameričkim” igračima, te među samo devetoricom Evropljana, izborio sjajnim igrama u dresu crnogorske kadetske selekcije na Evropskom i Svjetskom prvenstvu, kao i nastupima u Gran Kanariji.

Sa Kljajićem i njegovim vršnjacima radiće eminentni treneri, ali i košarkaši, već dokazani NBA asovi – kratke košarkaške lekcije daće im i Vučević.

Pored Vučevića, igrači-treneri biće i Nikola Jokić i Bogdan Bogdanović, kao i Deandre Ajton, centar Finiksa, koji je prije tri godine bio učesnik BWB kampa sa Bahama.

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com