EKSPLOZIVNA NAPRAVA U ZGRADI: Stanari prijavili policiji “sumnjivi predmet” - Volim Podgoricu

EKSPLOZIVNA NAPRAVA U ZGRADI: Stanari prijavili policiji “sumnjivi predmet”

Cetinjska policija je pronašla danas skrivenu improvizovanu eksplozivnu napravu u suterenu jedne zgrade, koju su službenici Grupe za antiteroristički pregled uspjeli da demontiraju, saopšteno je iz Uprave policije.

Sumnjivu napravu su prijavili građani, a policija sada radi na identifikaciji lica koje ju je sakrilo.

“Postupajući po prijavi građana, da se u suterenu zgrade nalazi skriveni sumnjivi predmet, službenici OB Cetinje su odmah izašli na lice mjesta i pronašli kutiju u kojoj se, kako se sumnja, nalazio eksploziv. Na lice mjesta su izašli službenici Grupe za antiteroristički pregled koji su izvršili pregled i demontiranje improvizovane eksplozivne naprave. Ukupno je pronađeno i izuzeto oko 300 grama eksploziva”, navodi se u saopštenju .

Cetinjska policija je po nalogu državnog tužioca u Osnovnom državnom tužilaštvo u Cetinju izvršila uviđaj na licu mjesta kojom prilikom su izuzeti tragovi, eksplozivna naprava i ostali predmeti koji će biti upućeni u Forenzički centar radi vještačenja.

“Kriminalistička obrada je u toku i policija intenzivno traga za, za sada, nepoznatim licem koje je improvizovanu eksplozivnu naparavu sakrilo u prostorijama stambene zgrade. Sumnja se da je eksploziv bio sakriven sa namjerom da se upotrijebi za izvršenje teških krivičnih djela na nekom drugom mjestu”, navodi se u saopštenju policije.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com