Milačić pozvao: Svi na protest u subotu, protesti nemaju alternativu - Volim Podgoricu

Milačić pozvao: Svi na protest u subotu, protesti nemaju alternativu

Predsjednik Prave Crne Gore pozvao je građane da izađu na protest koji je za subotu u 18 časova zakazan ispred Vrhovnog državnog tužilaštva.

Saopštenje Milačića prenosimo integralno. 

Dragi građani, protesti nemaju alternativu. Mnogo puta do sada režim Mila Đukanovića je pokazao svoje pravo lice, a pogotovo u sinoćnjoj tv emisiji, kada je brutalno slagao govoreći da nikad nije imao račune u inostranstvu, nakon čega je, već u sledećem minutu priznao da ipak jeste. U momentu ovakve krize i ovakve ogoljenosti, u momentu ovakvog bezvlašća i kaubojskog ponašanja vlasti prema sopstvenim građanima, smatramo da opozicija nema prava na grešku.

U trenutku kada predsjednik DPS-a Milo Đukanović nemirno spava i još nemirnije se budi ne znajući šta ga čeka u novom danu, lideri opozicije ne smiju pokazati ni trunku sujete. Ne smijemo pričati o tehničkim Vladama, vraćanju u Parlament, a još manje o izlasku na bilo koje izbore. Više se ne radi ni o glasovima, ni o mandatima, ni o amandmanima. Ne radi se više ni o Đukanoviću, ni o Markoviću, već o običnom čovjeku koji ne vidi izlaz iz ove apatije.

Ako vam predaja koverte od 100 000 eura za kupovinu glasova, Đukanovićevi sedmodnevni odmori od 50 000 eura, sve veći računi za struju, istorijski visoka nezaposlenost, zatvorene fabrike – nisu dovoljan razlog da izađete na proteste – onda pogledajte svoju djecu i zapitajte se šta im ostavljamo. Oni su jedini razlog da u subotu snažno, kao nikada do sada, izađemo na ulicu i mirnim putem zatražimo bolji život, a taj bolji život ćemo dobiti samo mirnom promjenom vlasti.

Građani Crne Gore, radnici, studenti, penzioneri, a prije svega – ljudi: Vidimo se u subotu 16. februara u 18 časova na ulici. Nas je ipak mnogo više!

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com