Obrad Mišo dobio povišicu: Plata mu porasla za 210 eura! - Volim Podgoricu

Obrad Mišo dobio povišicu: Plata mu porasla za 210 eura!

Poslanik Demokratske partije socijalista (DPS) Obrad Mišo Stanišić prijavio je da mu je poslanička plata krajem prošle godine porasla za više od 200 eura i da je postao vlasnik oružja.

On nije dao Agenciji saglasnost za uvid u bankarske račune, za razliku od poslanika i lidera Demokrata Aleksa Bečić koji je to učinio.

ASK je na sajtu objavila njihove imovinske kartone za prošlu godinu.

U imovinskom kartonu koji je dostavio Agenciji za sprečavanje korupcije prijavio je da je njegova poslanička plata u prvoj polovini godine iznosila 1.750 eura, ali i da je u posljednja tri mjeseca primao platu od 1.960 eura.

On je predsjednik skupštinskog Odbora za bezbjednost i odbranu, ali i član Odbora za antikorupciju.

Kada je u pitanju imovina, prijavio je da je vlasnik stana od nepunih 83 i vikendice od 54 metra kvadratna, ali I nepune 2.000 šuma i više od 60.000 metara kvadratnih pašnjaka.

On od sredine 2016. otplaćuje vladin kredit za poboljšanje uslova stanovanja.

Prijavio je da je dobio 35.000 eura koje vraća u ratama od 35 eura mjesečno.

Novina u odnosu na prethodni godišnji imovinski karton je oružje. Stanišić je prijavio da je u međuvremenu postao vlasnik oružja gdje se kao marka pominje “unique” prizvedeno 2000. godine koji je, kako je naveo, naslijedio.

Funkcioner DPS-a je prijavio da ima 38.500 akcija u Izboru Bar.

Bečićeva poslanička plata iznosila je u prosjeku 1.400 eura prošle godine. On je u svom imovinskom kartonu prijavio da je vlasnik dva automobila – “reno megana” iz 2010. koji je kupio preko kredita i “nisan primere” iz 1997, koju koristi njegov otac.

Lider Demokrata od kraja 2013. otplaćuje gotovinski kredit od 8.000 eura.

Aleksić prijavio biblioteku

Poslanik Demokratskog fronta Budimir Aleksić raspolaže bibliotekom čija je tržišna vrijednost 30.000 eura, piše u njegovom imovinskom kartonu.

Osim poslaničke plate od 1.530 eura, Aleksić je prijavio da je prošle godine mjesečno primao i po 300 eura kao professor na Bogosloviji “Sveti Petar Cetinjski” na Cetinju.

Njegova supruga Zorica Aleksić je u prvom dijelu godine primala po 145 eura iz Centra za socijalni rad.

Funkcioner DF-a je vlasnik “mercedesa 190D” iz 1993, za koji je kao osnov sticanja upisano da je poklon.

On je dao Agenciji saglasnost za uvid u banarske račune.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com