RASKIDA SE UGOVOR O RADU ZA 45 OSOBA: Neradnici Opštinu koštali 5,6 miliona eura - Volim Podgoricu

RASKIDA SE UGOVOR O RADU ZA 45 OSOBA: Neradnici Opštinu  koštali 5,6 miliona eura

Protiv 45 zaposlenih u lokalnoj upravi i javnim preduzećima biće pokrenut disciplinski postupak i raskinut ugovor o radu, jer duže vrijeme ne dolaze na posao. Taj problem naslijedili smo od stare vlasti, a u ekstremnim primjerima traje od 2005. godine, što je opštinsku kasu koštalo mnogo novca, kazao je za Pobjedu potpredsjednik opštine Vladimir Bulatović.

“Ako bismo uzeli aproskimaciju zarada za posljednjih deset godina, opštinu sa javnim preduzećima, nedolazak na posao koštao je do sada najmanje 5.600.000 eura”, kaže Bulatović.

Riječ je o zaposlenima koji u prosjeku imaju po sedam godina radnog staža, a odsustvo sa posla nijesu opravdali na neki od propisanih načina.

Dodaje da je njegov motiv da se bavi neopravdanim izostancima sa posla namjera da uvaži i zaštiti veliki broj uposlenih koji savjesno, odgovorno i stručno obavljaju svoj posao.

Bulatović, koji je na funkciji potpredsjednika opštine od avgusta prošle godine, procjenjuje da taj problem može biti riješen za šest mjeseci. Opština nema egzaktnu evidenciju o prisustvu na poslu, ta jedinstvena baza podataka nikad nije postojala. Lokalna uprava radi na njenom formiranju, kao i na unapređivanju informacionog sistema koji bi objedinio podatke sa više radnih mjesta.

“Prema nekim podacima, najmanje slučajeva nedolazaka na posao je u opštini, a najviše u javnim preduzećima. Odgovornost za organizaciju posla je na sekretarima, šefovima službi i drugim odgovornim licima”, kaže Bulatović.

On je pozvao zaposlene koji, kako je naveo, iz nekih razloga ne mogu da adekvatno i odgovorno obavljaju svoj posao, iskoriste mogućnost i dobiju otpremninu.

“Neka nađu neki lakši posao i oslobode radno mjesto za one koji žele, mogu i umiju da rade. Ili, neka počnu da rade na primjeren i savjestan način, bez potrebe da se kriju iza uglavnom lažnih bolovanja”, naglašava Bulatović

Pobjeda

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com