DF najavio krivičnu prijavu ako počnu radovi mimo planova - Volim Podgoricu

DF najavio krivičnu prijavu ako počnu radovi mimo planova

Barski Demokratski front (DF) najavio je da će naredne sedmice “iz principijelnih razloga” predati krivičnu prijavu za bespravnu gradnju ukoliko počnu radovi na uređenju sportskih terena na Topolici.

Reakcija DF uslijedila je nakon sastanka predsjednika opštine Bar Dušana Raičevića sa predsjednikom Fudbalskog saveza Crne Gore Dejanom Savićevićem i grupom sportskih funkcionera, na kojem je razgovarano o rekonstrukciji stadiona „Topolica“, za koju iduće sedmice počinju pripremni radovi.

Na opštinskom veb sajtu bar.me objavljeno je da nakon radova na drenažnim cijevima počinje rekonstrukcija svlačionica i tribina, “kako bi najkasnije do druge polovine marta krenuli radovi na rekonstrukciji tartan staze, a zamjena travnatog pokrivača i postavljanje savremenog sistema za navodnjavanje terena planirano je nakon održavanja Igara malih zemalja”.

“Podsjecamo učesnike sastanka i javnost da je u mandatu bivšeg predsjednika Opštine Bar Žarka Pavićevića donijet Detaljni Urbanistički Plan po kojem se ovaj prostor planira za izgradnju solitera a da se sportski tereni izmještaju na drugu lokaciju. DF se danima protivio ovakvoj urbanističkoj logici u SO Bar, kao i mnoge NVO i građani, ali-uzalud,. Vladajuća većina, ova ista koja danas jednoglasno mimo volje naroda gradi vrtić tamo gdje ga narod ne želi. donijela je jednoglasnu odluku da je taj prostor je promijenio namjenu”, navodi se u saopštenju DF za javnost koje potpisuje Zoran Tajić.

Tajić pita da li je sadašnji saziv SO Bar “zaboravio na ovaj DUP”, te da li barske vlasti opet svjesno ulaze u kršenje zakona i planova koje su sami donijeli.

“Da li će i u slučaju vrtića za par godina zaboraviti na planove koje su sami donijeli i početi da se ponašaju kako Barani žele? DF je i dalje pri stavu da sporski tereni trebaju ostati tu gdje jesu i podržao bi ove aktivnosti gospodina Savićevića, ali je i za poštovanje zakona i planova i iz principijelnih razloga će predati prijavu za bespravnu gradnju ukoliko radovi zaista počnu sledeće nedjelje, kako je najavljeno. Iz ovog primjera, kao i aktuelnog primjera uporne gradnje vrtića gdje narod ne želi, vide se principijelnost, dalekovidost i stručnost opštinskih vlasti i urbanista”, zaključio je Tajić.

Bar će od 27. maja do prvog juna biti jedan od domaćina Igara malih zemalja Evrope, koje će okupiti takmičare u atletici, košarci i iz evropskih zemalja sa manje od milion stanovnika. SO Bar je u decembru prošle godine donijela Odluku o davanju saglasnosti za izvođenje radova na adaptaciji-rekonstrukciji tribina, svlačionica i atletske staze sa atletskim borilištima na stadionu „Topolica“ u Baru.

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com