Makedonci na nogama: Uhapšeno čak 20 terorista ISIS-a, policija i dalje u pripravnosti - Volim Podgoricu

Makedonci na nogama: Uhapšeno čak 20 terorista ISIS-a, policija i dalje u pripravnosti

U jučerašnjoj akciji MUP Sjeverne Makedonije uhapšeno je dvadesetak pripadnika radikalnih struktura ISIS koji su planirali terorističke napade u ovoj državi, ali su u tome na vrijeme bili spriječeni, doznaje skopski portal 24 Info.

Prema nepotvrđenim informacijama portala, policijska akcija je bila izvedena juče ujutro oko 5 časova u više gradova Severne Makedonije, a zaplenjena je i velika količina pješadijskog oružja.

Policija je sinoć saopštila da je nakon dobijenih saznanja od partnerskih zemalja bio spriječen teroristički napad radikalnih struktura ISIS u Republici Sjevernoj
Makedoniji.

– Nakon dobijenih naredbi, na nekoliko lokacija na teritoriji države bili su izvršeni pretresi pri čemu su oduzeti predmeti i uređaji koji su povezani sa mogućim napadom. Ministarstvo unutrašnjih poslova nastavlja da djeluje i sprovodi mjere i aktivnosti u cilju osiguranja bezbjednosti građana –  stajalo je u šturom saopštenju MUP.

Neposredno nakon ovog saopštenja ogalasila se i američka ambasada u Skoplju upozoravajući svoje državljane da budu oprezni i obazrivi.

Početkom avgusta prošle godine, u antiterorističkoj akciji “Ćelija”, makedonska policija je u saradnji sa partneriskim službama uhapsila sedmoricu makedonskih državljana koji su se borili u Siriji i Iraku.

Tadašnje hapšenje je bilo nastavak predhodne dvije antiteroristićke akcije “Ćelija 1” (avgust 2015. godine) i “Ćelija 2” (juli 2016. godine).

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com