OMBUDSMAN POZIVA NA DIJALOG: Informacija da je jedna učesnica protesta izgubila bebu uznemirila je crnogorsku javnost - Volim Podgoricu

OMBUDSMAN POZIVA NA DIJALOG: Informacija da je jedna učesnica protesta izgubila bebu uznemirila je crnogorsku javnost

Zaštitinik ljudskih prava i sloboda pažljivo prati situaciju u Baru, a povodom poslednjih dešavanja u vezi sa intervencijom policije pokrenuće ispitni postupak po sopstvenoj inicijativi.

https://www.facebook.com/100008721181135/videos/1998570957110258/UzpfSTU5NTE0ODA2MTo2MjUyMTQ4MzEyMjQyNTU/

Iz Građanske inicijative koja se protivi gradnji vrtića u dvorištu barske Gimnazije ocijenili su ranije da je u Baru demonstrirana bespotrebna policijska sila nad mirnim i civilizovanim demonstrantima.

Iz Instirucije Zaštitinika ljudskih prava i sloboda kazali su da je, imajući u vidu situaciju da građani ne odstupaju od zahtjeva i građanskog aktivizma i sa druge strane stavove predstavnika lokalne samouprave, koji takođe ne mijenjaju planove u vezi sa izgradnjom vrtića, jasno da se stvorila neprijatna atmosfera koja zahtijeva hitno rješavanje.

Prvo na dvorište, pa na djecu.Zaboravili ste da djecu ne opraštamo.

Gepostet von Milica Stanišić am Donnerstag, 14. Februar 2019

“Zaštitinik ljudskih prava i sloboda pažljivo prati situaciju u Baru, a povodom poslednjih dešavanja u vezi sa intervencijom policije pokrenuće ispitni postupak po sopstvenoj inicijativi”, rekli su z te Institucije.

Kako su naveli, informacija da je jedna od učesnica protesta izgubila bebu, dodatno je uznemirila barsku i širu javnost.

“Nadamo se da će obje strane pokazati spremnost da dijalogom i u mirnoj atmosferi dođu do rješenja koje je, u postojećim uslovima, od najboljeg interesa za građane i sam grad”, zaključuje se u saopštenju.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com