PODGORICA: Anja Pajović će robijati sedam mjeseci - Volim Podgoricu

PODGORICA: Anja Pajović će robijati sedam mjeseci

Anja Pajović robijaće sedam mjeseci zatvora, zbog bombe koja je pronađena kod nje krajem prošle godine.

Tako je sutkinja podgoričkog Osnovnog suda Nada Rabrenović juče prihvatila njenu nagodbu sa tužiocem podgoričkog Osnovnog tužilaštva Ivanom Medojevićem.

Sutkinja, kao i tužilac, smatraju da je sedam mjeseci zatvora i oduzimanje bombe od Pajovićeve dovoljna kazna da ona u budućnosti ne vrši krivična djela.

To je “Vijestima” potvrdio branilac Pajovićeve advokat Damir Lekić.

Za krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija za koje je optužena, predviđena je kazna zatvora od šest mjeseci do pet godina.

Njoj se na teret stavlja da je u drugoj polovini decembra prošle godine, u iznajmljenom stanu, neovlašćeno nabavila eksplozivnu napravu tešku kilogram i po sa detonirajućom kapislom i držala je u stanu dok je policija nije pronašla 28. decembra prošle godine.

Pajović je i ranije priznala tužiocu da je nabavila eksplozivnu napravu koju je policija pronašla kod nje, ali nije htjela da kaže od koga i zbog čega je to učinila.

Ona je ranije više puta osuđivana, a policija je označava kao bezbjednosno interesantno lice. Nakon njenog hapšenja, iz policije su saopštili da su spriječili izvršenje teških krivičnih djela.

Tada su naveli da su pretresom stana u Podgorici tri porodične kuće u Danilovgradu i dva vozila, koja koriste Anja Pajović, Vuk Pajović i Božidar Zekić, pronašli eksploziv, ali i tragove narkotika.

Njen brat Vuk Pajović pravosnažno je osuđen na dvije godine i pet mjeseci zatvora zbog pokušaja ubistva Podgoričanina Bobana Pobra Lakovića u decembru 2014.

Pajović je tada pucao u Lakovića ispred zgrade u kojoj stanuje, u podgoričkom naselju Zabjelo.

Laković je ranije pravosnažno osuđen na godinu zatvora zbog ranjavanja Pajovićevog druga Radoslava Gila Stanišića.

Laković je pucao na Stanišića 30. juna 2014. godine u centru Podgorice.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com