PODGORIČANI NA PROTESTU TRAŽE HITNU SMJENU VRHA DRŽAVE: Stidimo se njihovog bestiđa dok nas kradu, varaju i prodaju… - Volim Podgoricu

PODGORIČANI NA PROTESTU TRAŽE HITNU SMJENU VRHA DRŽAVE: Stidimo se njihovog bestiđa dok nas kradu, varaju i prodaju…

Više hiljada građana Crne Gore, okupilo se u Podgorici na protestu protiv režima koji se drugi put održao pod sloganom “97 000 – odupri se”. Organizatori su se na početku protesta obratili građanima sa molbom da se u znak poštovanja svim žrtvama režima u poslednjih 30 godina održi minut ćutanja.

Glavni zahtevi protestanata su hitna i neopoziva ostavka vrhovnog državnog tužioca Ivice Stankovića, specijalnog državnog tužioca Milivoja Katnića, premijera Duška Markovića i predsjednika države Mila Đukanovića i direktora Agencije za spriječavanje korupcije Sretena Radonjića.

Ispred organizacije su se obratili glumac Slaviša Grubiša,  Džemal Perović i Miloš Krivokapić.

– Važno je da im kažemo da se stidimo njihovog bestiđa dok nas kradu, varaju i prodaju, a u svijetu nas kao takve predstavljaju. Treba i Evropa da osjeti naš stid i da vide ovde žive normalni ljudi. Ne očekujemo od njih da im uteruju evropske vrijednosti, mi ih noćas demonstriramo – poručio je Perović.

Protestna šetnja krenula je od zgrade Tužilaštva u 18 časova, nakon čega su okupljeni građani obišli “zarobljene institucije” – Centralnu banku, Supštinu, zgradu predsjedništva, prostorije vladajuće partije -DPS.

U toku šetnje građani su uzvikivali “Milo lopove, Milo lažove, Ostavke i DPS – lopovi  i Hoćemo pravdu”. Organizatori su poručili da protesti neće stati sve dok se zahtjevi za ostavkama i korijenitom promjenom sistema, neće predtati.

Sledeći je najavljen za narednu subotu, a pozvali su građane da podrže proteste u Baru, koji se održava nedeljom.

(Novosti)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com