Čanak: Afera “Atlas” mi liči na nastavak udara na Crnu Goru - Volim Podgoricu

Čanak: Afera “Atlas” mi liči na nastavak udara na Crnu Goru

Pokušaj ruskog državnog udara u Crnoj Gori nije uspio, ali se udari nastavljaju drugim sredstvima. Afera “Atlas” mi upravo na to liči, rekao je za Pobjedu Nenad Čanak, lider Lige socijaldemokrata Vojvodine.

Čanak je kazao da je društvo u Srbiji duboko podijeljeno između realnosti i mita. On misli da bi za Srbiju bilo dragocjeno da koristi crnogorska iskustva na evropskom putu, jer je Crna Gora dalje odmakla od Srbije.

“Politička iskustva predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića spadaju u najdragocjenija politička iskustva živoga političara na tlu Evrope. I, to ne koristiti je apsolutno rad u korist svoje štete. Mislim da su odnosi korektni, ali da bi sasvim sigurno mogli i morali biti mnogo bolji. A, otezanje sa izručivanjem traženih lica od strane Crne Gore me zloslutno podsjeća na neisporučivanje traženih lica Srbiji od strane Ruske Federacije, što je primjer na koji se sasvim sigurno ne treba ugledati”, rekao je Čanak, komentarišući slučaj Svetozara Marovića.

Na pitanje da li vjeruje da je Duško Knežević zaista posredovao između formiranja koalicije SPS-a i DS-a u Srbiji, što je Tadić demantovao, on naglašava da nema stav o tome.

“Ja ne mogu da imam mišljenje o nečemu što je pitanje činjenica sa kojima nisam upoznat. Iako me poslije neuspjelog ruskog državnog udara u Crnoj Gori ne čudi da se udari nastavljaju, ali drugim sredstvima. A sve ovo mi upravo na to liči”, istakao je Čanak.

Osvrnuo se i na nezadovoljne ljude koji već dva i po mjeseca, jednom nedjeljno, šetaju ulicama raznih gradova Srbije, ističući da to nezadovoljstvo može dovesti do promjene vlasti mimo izbora.

“Jedine uspješne demonstracije u Srbiji su bile poslije izbora 1996. i 2000. godine, u oba slučaja kao zaštita rezultata predsjedničkih izbora. Dakle, gotovo tridesetogodišnja istorija pokazuje da demonstracije imaju smisla poslije, a ne umjesto izbora. U tom smislu, mimo izbora demonstracije ne mogu dovesti do promjene vlasti niti takvo razmišljanje ima podršku demokratskih zemalja”, zaključio je Čanak.

(FOS Media)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com