“Gospodo INVESTITORI, prva žrtva je pala! Krvavo ste završili nasilničke akcije!” (VIDEO) - Volim Podgoricu

“Gospodo INVESTITORI, prva žrtva je pala! Krvavo ste završili nasilničke akcije!” (VIDEO)

“Ovo nije žurka, ovo je poziv na bunt”, poručeno je sa današnje protesta u Baru, kao i da su posječeni čempresi preživjeli “okupatore i ratove, a nijesu ovu vlast”.

U Baru je održan najmasnovnij građanski protest, kojem je prisustvovalo oko 1,5 hiljada ljudi, i na kojem je ponovo izraženo negodovanje zbog sječe stabala čempresa i izgradnje vrtića u dvorištu Gimnazije “Niko Rolović”.

“Vi pozivate policiju da asistira u gradnji vrtića, čiju gradnju finansiraju ti isti građani. Ko je ovdje lud?”, pitali su građani.

“Zašto je potrebna policija? Zašto ste izabali mrak? Gdje vam je humanost, moral, etika? Više od četiri mjeseca vam mi građani Bara govorimo: Stanite! Ali, vi ste, time što nas mjesecima ignorišete degradirali i ponizili građane koje predstavljate, institucije, i sebe”, rakla je profesorica Gimnazije. Ona je rekla da je “prva žrtva pala” i citirala odredbe zakona koji kaže da nije dozvoljeno primjenjivati silu prema, između ostalih, trudnicama.

Okupljeni su bili u protestnoj šetnji, a nadležnima su uz prethodna tri zahtjeva uputili i novi: Da odgovaraju i oni koji su naredili brutalno prebijanje Barana.

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com