“OVO JE PREVIŠE! Imao sam 21 kada su DOŠLI NA VLAST, sada imam 51!” - Volim Podgoricu

“OVO JE PREVIŠE! Imao sam 21 kada su DOŠLI NA VLAST, sada imam 51!”

Poznati svjetski mediji prenijeli su vijest o sinoćnjem građanskom protestu u Podgorici.

Tako američki Njujork tajms, Vašington post, Ej-Bi-Si Njuz, te kanadski Nešnal post i britanski Dejli mejl, između ostalih, prenose da su građani u Podgorici sinoć poručili da zahtijevaju ostavke predsjednika Mila Đukanovića i čelnika Vlade, zbog navoda o korupciji.

Objava na stranici Ej-Bi-Si Njuza

Mediji prenose da su građani uzvikivali “Milo, lopove”, “Želimo pravdu” noseći parole “Stop kriminalu” i “Bunt”.

Objava na sajtu Njujork tajmsa

Protest pod nazivom “Odupri se”, prenose ovi mediji, organizovan je nakon što je “bivši ključni saveznik” Đukanovića optužio predsjednika i njegovu Demokratsku partiju socijalista za sumnjive finansijske transakcije i korupciju na visokom nivou.

Đukanović je, kako navode, odbacio optužbe, a bivši bankar Duško Knežević osumnjičen je za pranje novca i utaju poreza. Knežević je, kako se dodaje, napustio državu i poručio da će objaviti nove detalje.

Objava na stranici Vašington posta

Podsjeća se da Đukanović i njegova partija vladaju Crnom Gorom već tri decenije, kao i da je Đukanović “predvodio” državu do sticanja nezavisnosti 2006. godine i “suprotstavio” se Rusiji pri ulasku Crne Gore u NATO 2017. godine.

Objava na stranici Nešnal posta

“Ovo je previše, van svih granica ljudskosti”, prenose mediji izjavu jednog od učesnika protesta. “Imao sam 21 kad su došli na vlast, sad imam 51”, dodaje on.

Objava na portalu Dejli mejla

Crna Gora, kako se zaključuje, želi da postane članica Evropske unije.

Vijesti

1 komentar

  1. samo su jos zaboravili da kazu da je motiv protesta licimjeran i da je cilj sasvim nesto drugo od onog dto oni hoce,Oni nezele nilako dobto CG ka samostalnoj CG !!!!

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com