SKADARSKO JEZERO: Ribokradice koristile nesreću da bi lovile u mutnom - Volim Podgoricu

SKADARSKO JEZERO: Ribokradice koristile nesreću da bi lovile u mutnom

Angažman spasilačkih službi, policije i nadzornika službe zaštite Nacionalnog parka Skadarsko jezero u okviru potrage za nestalim osobama iz čamca koji se kod Vranjine prevrnuo 2. februara, pokušavaju da iskoriste na sebi svojstven način ribokradice  pod okriljem noći i uz pomoć električne struje, piše Pobjeda.

Prema podacima neformalne grupe Stop krivolovu, 7. februara dok je u jeku bilo danonoćno traganje za tijelima dvoje nestalih putnika policija i nadzornici NP Skadarsko jezero zatekli su u krivolovu dvije osobe koje su ubijale ribu agregatima. Ulov su odbacili, ali je njihovo plovilo zaustavljeno sa opremom za krivolov strujom.

Prema podacima koje su saopštili iz organizacije Stop krivolovu, riječ je o povratnicima-krivolovcima koji su predati osnovnom tužilaštvu. Iste večeri, na drugom kraju Skadarskog jezera, po operativnim podacima, saobraćajna policija je zaustavila vozilo koje je prevozilo veliku količinu jezerske ribe, otkupljene od krivolovaca iz Zete.

Na Virpazaru je uz prisustvo inspektora za ribarstvo ta osoba procesuirana, kažnjena novčano, a riba, 308 kilograma šarana, planirana za dalju preprodaju, predata na korišćenje Domu učenika i studenata Podgorica.

Prema podacima dobijenim u istrazi, pretpostavlja se da su ribokradice upravo koristile situaciju da usmjerenost svih službi na potragu za utopljenicima iskoriste za ,,lov u mutnom“ i tako prođu neopaženo u disciplini koja godinama siromaši resurs najvećeg jezera na Balkanu.

Krivolov strujom gotovo dvije decenije je veliki problem koji je u novije vrijeme usavršen korišćenjem bešumnih uređaja i sondi koje ,,čupaju“ ribu nemilice.

(Pobjeda)

2 komentara

  1. Easily, the content is really the best topic with this registry related issue. I remain in your findings and can excitedly look forward to your following revisions. Merely stating thanks won’t only become sufficient, for the fantasti c lucidity in your composing. I will immediately get the rss feed to remain informed associated with a improvements.

  2. Hey! This is my first visit to your blog! We are a team of volunteers and starting a new initiative in a community in the same niche. Your blog provided us valuable information to work on. You have done a outstanding job!

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com