DUŠKO KNEŽEVIĆ: Na jednom snimku vidjećete kako Milo uzima novac, idem do kraja - Volim Podgoricu

DUŠKO KNEŽEVIĆ: Na jednom snimku vidjećete kako Milo uzima novac, idem do kraja

Cijela Crna Gora, region i svijet, otkriće pravo lice predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića i uvjeriće se na temelju dokaza ko je on zapravo, kazao je pedsjednik Atlas grupe Duško Knežević u intervjuu za hrvatski Večernji list.

“Na jednom od snimaka vidjećete Đukanovića koji prima novac za sebe. On je stvarni tajni partner i suvlasnik svih velikih turističkih resorta, ima udjele u bankama, rudnicima, odnosno u svim projektima u koje su plasirane velike investicije. Preko svoje mreže uzeo je novac bi prodao Telekom i Elektroprivredu Crne Gore. Sve što sam dosad otkrio već je dovoljno za njegovo momentalno hapšenje. I da vam kažem, nisam krenuo u ovo da bih rušio njega ili bilo koga. Krenuo sam da se branim i u međuvremenu odlučio da idem do samog kraja. Duh je izašao iz boce, vratiti ga više nitko ne može”, kazao je Knežević za Večernji.

Naslovnica Večernjeg lista

Knežević je naglasio da je njegov cilj da se sazna istina o stanju u Crnoj Gori.

“Rekao sam prije neki dan – mogu mi sve oteti što imam u Crnoj Gori, ali mene više nije briga. Znam da će mi kad tad na sudu vratiti sve i to sa kamatama”, navodi Knžević, “Ko je lud da poslije ovoga što se desilo mojoj kompaniji, ulaže u Crnu Goru kada vide da mogu ostati bez svega za tili čas, samo ako tako odluči prva familija. Pravne sigurnosti i predvidljivog ambijenta za poslovanje nema, a kao što vidimo sigurnost više ne garantuje ni prijateljstvo s vrhom vlasti.”

Knežević na pitanje o optužnici crnogorskog tužilaštva, navodi da nema govora o pranju novca.

“Riječ je o najsavremenijim finansijskim uslugama, o digitalnom bankarstvu i E-poslovanju koje je Atlas banka inaugurisala u Crnoj Gori, a to je područje koju ne razumiju ni mnogi ekonomisti, a kamoli ovakav tužitelj. Oni su, vjerovali ili ne, nas i naše poslovne partnere koji posluju preko Atlas banke, optuživali da smo utajili porez, računajući ukupan obrt novca preko E-commerca, a ne znajući da se porez plaća na iznos provizije. Takve propuste ne bi napravio ni student prve godine Ekonomskog fakulteta. Najzad, da je naše poslovanje bilo regularno potvrđivala je Centralna banka u svim svojim kontrolama”, kazao je Knežević.

Pojasnio je da njegovi biznisi u Kipru, Srbiji i Velikoj Britaniji nijesu pod istragama.

“Ja sam najveći dio kapitala koji sam zaradio u inostranstvu investirao u mojoj Crnoj Gori, a moje kompanije u Velikoj Britaniji, na Kipru i Srbiji se uglavnom bave upravljanjem imovine koju posjedujemo u tim zemljama. A sve što sam stekao bilo je na regularan način. Ja nisam od onih koji su bogatstvo izgradili na švercu i kriminalu, ja se bavim finansijama, bankarstvom i međunarodnom trgovinom.”

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com