Hrvatski političar brani ustaški pozdrav: “Na srpsko-crnogorsku fašističku agresiju odgovarali smo ‘za dom spremni'” - Volim Podgoricu

Hrvatski političar brani ustaški pozdrav: “Na srpsko-crnogorsku fašističku agresiju odgovarali smo ‘za dom spremni'”

Nekadašnji potpredsjednik hrvatske vlade i HDZ Andrija Hebrang založio se za lustraciju hrvatske istorije i ustaškog pozrava “za dom spremni”.

Osvrnuvši se na izjavu predsjednice Kolinda Grabar Kitarović da je pogriješila kada je izjavila da je pozdrav “za dom spremni” stari hrvatski pozdrav, Hebrang kaže da je ona to učinila da i dobila drugi predsjednički mandat.

– Pozdrav ”za dom spremni” doživio je drugačiju sudbinu. Taj je pozdrav u srpsko-crnogorskoj agresiji postao antifašistički! Naime, ta je agresija imala sva obilježja fašizma, uključujući strategiju ubijanja civila kao primarni cilj. Na taj fašizam ustala je hrvatska mladost koja je pozdravljala sa pozdravom ”za dom spremni” – rekao je Hebrang za hrvatski portal Dnevno.

On je rekao da istorija ne počinje i ne završava se u Drugom svjetskom ratu i dodaje da je Hrvatsku stvorena i odbranjena od srpsko-crnogorske fašističke agresije, kao i da bi taj period trebalo da se vrijednuje u istoriji.

– To razdoblje treba poštovati i objektivno vrijednovati. Vreme je za lustraciju hrvatske istorije, za sve pa i za pozdrav ”za dom spremni” – rekao je Hebrang.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com