NAPAD U URGENTNOM CENTRU: Pacijent nasrnuo na ljekara koji mu je pružao pomoć! - Volim Podgoricu

NAPAD U URGENTNOM CENTRU: Pacijent nasrnuo na ljekara koji mu je pružao pomoć!

U Urgentnom centru Kliničkog centra Crne Gore (KCCG) u nedjelju, 17. 02. 2019. godine, u večernjim satima pacijent je, ničim izazvan, fizički napao dežurnog ljekara, saopšteno je iz ove institucije.

 

Kako su kazali, vinovnik ovog nemilog događaja dovezen je iz Kolašina, zbog lakših povreda, u Urgentni centar sanitetskim vozilom ZHMP uz medicinsku pratnju. Pacijent je fizički napao upravo ljekara koji mu je ukazivao medicinsku pomoć.

Odmah su reagovali zaposleni Službe obezbjeđenja KCCG, kao i pripadnici Uprave policije koji su pacijenta, nakon što su mu je pružena medicinska pomoć, priveli u Centar bezbjednosti.

Ubrzo nakon incidenta, uprkos neprijatnosti i stresu koji su doživjeli, kompletno osoblje Urgentnog centra profesionalno i efikasno je zbrinulo šest osoba povrijeđenih u saobraćajnoj nezgodi, kazali su iz KCCG.

KCCG najoštrije osuđuje ovaj i sve napade na zdravstvene radnike, jer je nedopustivo da su, iako obavljaju izuzetno težak i odgovoran posao, vrlo često izloženi verbalnim i fizičkim napadima nesavjesnih pojedinaca.

S obzirom da su ovakve scene sve češće, ne samo u KCCG, nego i u ostalim zdravstvenim ustanovama, očekujemo i apelujemo na nadležne institucije da preduzmu sve zakonom raspoložive mjere kako bi zaštitili lični i profesionalni dignitet i obezbijedili sigurnost na radnom mjestu svih zaposlenih u zdravstvenom sistemu Crne Gore, za dobrobit naših pacijenata, zaključili su oni.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com