PODGORICA: Tološi ostaju bez doma zdravlja - Volim Podgoricu

PODGORICA:  Tološi ostaju bez doma zdravlja 

Poslije Zagoriča i Tološi će ostati bez zdravstvene stanice. Razlog tome su loši uslovi koje Dom zdravlja Podgorica želi da poboljša, te je zbog toga neophodno izmjestiti ove stanice dok se ne upodobe, piše Dan.

Direktor Doma zdravlja Podgorica Nebojša Kavarić kaže da objekti domova zdravlja u Tološima i Zagoriču nemaju kvalitetne uslove u kojima se pruža zdravstvena zaštita pacijentima. On smatra da bi te objekte trebalo izmjestiti dok se ne upodobe.

“Objekat u Tološima je kuća koju je jedna porodica dala nama na korišćenje i tu je otvoren dom zdravlja. Tološi su se sad proširili do Mareze i veliko je naselje u pitanju. Sigurno ima oko 9.000 stanovnika. Radili smo idejne studije za upodobljavanje objekta i pokušaćemo da u dogovoru sa nadležnima nešto uradimo po tom pitanju. Po nama je najoptimalnije da se podigne sprat i na taj način da se upodobi. Ta dva objekta su zadnja koja ne ispunjavaju uslove i pokušavamo da ih obezbijedimo. To ćemo uraditi u saradnji sa Ministarstvom zdravlja, Fondom za zdravstvo i Glavnim gradom”, kaže direktor Doma zdravlja.

Kavarić kaže da razmišljaju da, dok se objekat u Zagoriču neupodobi, presele pacijente na Zlatici. To će, kako je najavio trajati dok se ne stvore bolji uslovi.

“Nismo zadovoljni uslovima u objektu u Zagoriču. Vlasnik tog objekta je Glavni grad. Objekat nije uslovan posebno ne za djecu.Građani na kilometar odatle imaju novi objekat gdje su svi uslovi odlični. Zbog tehničkih uslova se razmišlja preseljenje na Zlaticu, samo dok se to ne riješi i upodobi. U Zagoriču treba da ostane pedijatrija to je definitivno, ali moraju djeca imati bolje uslove. Objekat je na samoj ulici i opasan je, naročito za djecu. Nije izdvojen, nezaštićen je i nema svoj mir”, kazao je Kavarić.

DAN

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com