Prava Crna Gora: Puna podrška protestima, nemamo pravo na grešku - Volim Podgoricu

Prava Crna Gora: Puna podrška protestima, nemamo pravo na grešku 

Predsjedništvo Prave Crne Gore jednoglasno je donijelo odluku o podršci građanskim protestima u svim raspoloživim partijskim kapacitetima.

Sjednici, kojom je predsjedavao predsjednik Marko Milačić, prisustvovali su predstavnici svih inicijativnih opštinskih odbora na nivou cijele Crne Gore.

U glavnom zaključku sjednice Predsjedništva se navodi:

‘’Imajući u vidu kontinuirano loše socio-ekonomsko, ali moralno stanje u kom se naše društvo nalazi, a znajući i svjedočeći svim nepočinstvima vlasti prethodnih trideset godina, smatramo da su crnogorske institucije odavno pale na testu pravde i pravičnosti, te da nemaju ni kredibilitet ni povjerenje na čijoj bazi bi se uhvatile u koštac sa aferama ‘’Atlas’’ i ‘’Koverat’’. S tim u vezi, smatramo da je jedini valjani odgovor na pomenute afere koje su do kosti ogolile ionako ogoljeni i truli sistem stvoren od strane vladajuće partije, jeste puna podrška građanskim protestima i rad na omasovljavanju građanskog bunta. Prava Crna Gora smatra da je ovaj trenutak odlučujući iz mnoštva razloga, te samim tim cjelokupna opozicija nema pravo na grešku, a ponajmanje na liderske sujete.”

Predsjedništvo Prave Crne Gore poziva sve aktere opozicione političke scene da se na najiskreniji mogući način sažive sa protestima i organizatorima pruže punu infrastrukturnu, logističku i svaku drugu podršku.

“Osim odluke o podršci protestima, donesena je odluka o imenovanju novih članova Predsjedništva, i to: Milica Bakrač, kao predsjednica inicijativnog odbora Prave u Nikšiću, Dragan Radović kao predsjdenik inicijativnog odbora u Bijelom Polju i dr Milovan Živković kao predsjednik inicijativnog odbora u Beranama. U okviru istih odluka, za savjetnike u kabinetu predsjednika Prave Crne Gora imenovani su Radoš Radenović za pitanje bezbjednosti, Aleksandar Saša Franeta za pitanje međunarodne saradnje i Bato Đurišić za pitanja kordinacije sjevernih opština.”

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com