Šljuka traži odgovor od nadležnih: Ko je pokušao da me ubije? - Volim Podgoricu

Šljuka traži odgovor od nadležnih: Ko je pokušao da me ubije?

Policija nije identifikovala napadače ni nakon tri godine od bacanja bombe u prostorije pjevaljske Nevladine organizacije “Alternativa”, u Ulici Vuka Karadžića u centru grada.

Iz te NVO napad kvalifikuju kao pokušaj ubistva izvršnog direktora Alije Šljuke, koji je napustio prostoriju nekoliko trenutaka prije nego je 17. februara 2016. u nju bačena ručna bomba, takozvana kašikara.

Šljuka tvrdi da neotkrivanje tako teških krivičnih djela dodatno motiviše i ohrabruje počinioce da ih ponavljaju.

Izvršni direktor “Alternative” najavio je da će tražiti odgovornost nedavno smijenjenog načelnika kriminalističke policije u Pljevljima Mila Bujišića i inspektora Željka Golubovića, koji, kako tvrdi, ništa nisu uradili da se počinioci privedu pravdi.

“Koliko su pažnje posvetili mom slučaju najbolje govori podatak da su posljednje istražne aktivnosti na ovom slučaju sprovedene krajem 2016. godine, izuzimajući listing telefonskih poziva od osumnjičene osobe u 2017. Inspektor koji radi na mom slučaju do sada nije uspio da riješi nijedan ovakav ili sličan slučaj, pa čak ni bombaški napad na tadašnjeg načelnika policije u Pljevljima Darka Ćorca, kao ni brojne druge slične slučajeve koji su usledili”, kazao je Šljuka.

Tvrdi i da policija još nije odgovorila na njegov zahtjev za procjenu bezbjednosti, iako je ombudsman još avgusta 2016. to zahtijevao od policije.

I Savjet za građansku kontrolu policije iskazao je zabrinutost za bezbjednost Šljuke, ocjenjujući da postupanje policije u tom slučaju nije bilo profesionalno.

“Da ovaj događaj nije izolovan slučaj, najbolje govori činjenica da Golubović do sada nijednu istragu nije priveo do kraja. Opravdano sumnjam da između ovih slučajeva ima povezanosti i da se među njima nalazi lice koje je pokušalo da me ubije”, navodi Šljuka.

On kritikuje i rad tužilaštva, koje, kako kaže, ignoriše sve njegove zahtjeve…

“I dalje od policije tražim odgovore na pitanja: ‘Ko je blokirao istragu u ovom slučaju? Ko je pokušao da me ubije? Zbog čega državni organi uporno izbjegavaju da mi obezbjede zaštitu? Zbog čega Uprava policije ne postupa po preporukama zaštitnika ljudskih prava i sloboda”, pitao je Šljuka.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com