TAKMIČENJE ZA DJECU: Slaganje Rubikove kocke i Kviz „Ja upoznah Crnu Goru“ - Volim Podgoricu

TAKMIČENJE ZA DJECU: Slaganje Rubikove kocke  i  Kviz „Ja upoznah Crnu Goru“

U subotu, 16.februara u TC Mall of Montenegro odrzan je VII godisnji turnir u sklapanju Rubikove kocke u Crnoj Gori i kviz znanja o nasoj zemlji. Interesovanje za Rubikovu kocku svake godine raste sve vise, a broj takmicara koji se pojavljuju na nasim takmicenjima je sve veci. Uzrast koji se godinama unazad prijavljuje i takmici je uglavnom stariji osnovnoskolski i srednjoskolski uzrast. A, kada je rijec o polnim razlikama, medju takmicarima djevojcice i djevojke su u znacajnoj manjini. Ovakvim druzenjima i okupljanjima djeca i mladi imaju priliku da kvalitetno provode svoje vrijeme, da se druže sa svojim vršnjacima i razmjenjuju znanja i iskustva. Ovogodisnji pobjednik u slaganju Rubikove kocke bio je Petar Janjusevic,drugo mjesto osvojila je Andjela Zecevic, a trece Balsa Stojkovic.

Uz Rubiko takmičenje tradicionalno ćemo održati kviz znanja o Crnoj Gori u kojem su ove godine učestvovala djeca školskog uzrasta iz osnovnih škola u Podgorici – ucenici OS”Savo Pejanovic” odnjeli su  prvo mjesto, a cini su je ucenici: Bulatović Cana, Radoman Pavle, Marković Blagota,

Prelević Petar i Danaj Valentina sa mentorkom Vericom Tajić. Ekipa OS”Dr Dragisa Ivanovic’ osvojila je drugo mjesto, OS”21.maj” trece i OS”BrankoBozovic” cetvrto. Posjetioci i djeca kroz igru imala su priliku da se upoznaju sa znamenitostima, geografskim, istorijskim i kulturnim obiljezjima Crne Gore, kao i da se na ovaj nacin istakne značaj čuvanja i njegovanja ljepota naše zemlje. Zahvaljujuci podrsci shoping centra Mall of Montenegro, Turistickoj organizaciji Glavnog grada i ostalim prijateljima, ovo edukativno druzenje realizovano je veoma uspjesno.

 Ovoje jedan od nacina na koji u Udruzenju Pcelica planiraju da ove godine okupljaju  djecu i mlade. Kroz Pcelicin juniorski i omladinski klub djeca ce svrsishodno djelovati u svojoj zajednici i motivisati svoje vrsnjake na druzenja, igru i zajednicko provodjenje vremena.

1 komentar

  1. Hey there, You have done an excellent job. I’ll definitely digg it and personally recommend to my friends. I’m confident they’ll be benefited from this website.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com