Crnogorska policija rasvijetlila ubistvo vlasnika diskoteke “Bigl” u Podgorici: Ista kriminalna grupa stoji i iza ranjavanja novinarke Vijesti - Volim Podgoricu

Crnogorska policija rasvijetlila ubistvo vlasnika diskoteke “Bigl” u Podgorici: Ista kriminalna grupa stoji i iza ranjavanja novinarke Vijesti

Crnogorska policija saopštila je danas da je rasvijetlila ubistvo vlasnika diskoteke “Bigl” u Podgorici Miodraga Kruščića i ranjavanje novinarke Vijesti Olivere Lakić, ističući da se za oba krivična dela sumnjiči ista kriminalna organizacija.

Policija je navela da je devetočlana kriminalna grupa, čiji je organizator F.B. iz Podgorice, osumnjičena za ubistvo Kruščića i ranjavanje Olivere Lakić.

U saopštenju policije se navodi da je uhapšeno šest osoba u Podgorici, jedna osoba na teritoriji Kosova, dok su još dvije osobe kao članovi ove kriminalne grupe lišeni slobode danas u Podgorici i Cetinju.

Osnovano se sumnja da je F.B. (29) organizovao kriminalnu grupu čiji su pripadnici M.M. (38), G.R. (34), D.V. (36), L.B. (22), M.S. (34) iz Podgorice, F.K. (30), M.R. (28) i S.B. (38) sa Cetinja, kao i druga za sada nepoznata lica koja su za cilj imala vršenje krivičnih djela, kriminalno udruživanje, teško ubistvo, nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija i teška tjelesna povreda.

Ubica je ispalio 9 metaka u Kruščića Foto: Facebook/Migi Kruščić

Kako prenosi RTCG, policija osnovano sumnja da su ova lica “organizovano, unapred pripremljeno, na drzak i bezobziran način” 21. maja prošle godine ubili Miodraga Kruščića, a da su 8. maja iste godine ranili novinarku Vijesti Oliveru Lakić.

Kako je saopšteno na pres konferenciji, ubica Kruščića je uhapšen na Kosovu i nalazi se u pritvoru.

Pomoćnik direktora Uprave policije za sektor kriminalističke policije Enis Baković saopštio je da su u saradnji s Višim državnim tužilaštvom rasvijetlili napad na novinarku Vijesti Oliveru Lakić, te ubistvo Miodraga Kruščića.

(Tanjug)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com