PODGORICA: Dekan Građevinskog fakulteta podnio ostavku - Volim Podgoricu

PODGORICA: Dekan Građevinskog fakulteta podnio ostavku

Dekan Građevinskog fakulteta u Podgorici Srđan Aleksić podnio je juče ostavku na tu funkciju zbog odluke vijeća da izabere jednog kandidata za saradnika u nastavi, iako je drugi predavač imao bolje stručne reference.

Prema saznanjima Dana sa Građevinskog fakulteta, Vijeće nije prihvatilo predlog dekaka Aleksića nakon čega je uslijedila rasprava između profesora na sjednici i ostavka prvog čovjeka fakulteta.

Aleksić je potvrdio za Dan da je podnio ostavku na funkciju dekana, ali nije htio da komentariše njene razloge.

Prema riječima sagovornika Dana iz Vijeća, izabran je saradnik u nastavi sa lošijim zvanjem, što Aleksić nije htio da nrihvati, poslije čega odlučio da podnese ostavku.

Aleksić je na toj funkciji od ju la 2016. godine.

Prošle godine su rektor Danilo Nikolić i Upravni odbor podnijeli prijavu Sudu časti Univerziteta Crne Gore protiv dekana Aleksića jer je navodno lobirao da senatori podrže izbor u zvanje dvije koleginice sa njegovog fakulteta.

Sud časti je donio odluku da je dekan Građevinskog fakulteta Srđan Aleksić počinio grubu povredu Etičkog kodeksa UCG, Aleksiću je zato izrečena mjera javna osuda koja je objavlje na na sjednici SenataUCG.

Aleksić je kazao medijima da je osuđen za nečasan, nemoralan i neprofesionalan odnos prema kolegama i instituciji, te da su tako procijenili rektor, Upravni odbor i Sud časti.

U odluci Suda časti ocijenjeno je da je dekan slanjem mejlova rektoru, dekanima i senatorima javno pokušavao da utiče na članove Senata da glasaju prema njegovom pozivu za izbore u akademska zvanja dvije koleginice.

DAN

2 komentara

  1. hello there and thank you for your info – I have certainly picked up something new from right here. I did however expertise several technical issues using this web site, as I experienced to reload the website many times previous to I could get it to load correctly. I had been wondering if your web hosting is OK? Not that I’m complaining, but sluggish loading instances times will very frequently affect your placement in google and could damage your quality score if advertising and marketing with Adwords. Well I’m adding this RSS to my email and could look out for much more of your respective exciting content. Ensure that you update this again very soon..

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com