PODGORICA: Jovan Bulatović uhapšen zbog napada na ljekara Dragana Prakljačića - Volim Podgoricu

PODGORICA: Jovan Bulatović uhapšen zbog napada na ljekara Dragana Prakljačića

Podgorička policija uhapsila je Jovana Bulatovića, osumnjičenog za napad na ljekara Dragana Prakljačića u Urgentnom bloku Kliničkog centra Crne Gore.

Kako je saopšteno iz Uprave policije, u nedjelju oko 20 časova osoblje Urgentnog bloka je prijavilo da je pacijent fizički nasrnuo na dežurnog ljekara hiruške ambulante u KCCG.

“Na lice mjesta su odmah po pozivu došli službenici Centra bezbjednosti Podgorica kojima je ljekar D.P. izjavio da je prethodno fizički napadnut od strane J.B. kojem se u tom trenutku ukazivala medicinska pomoć”, saopšteno je iz policije.

Državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici se, kako navode iz policije, izjasnio da “u radnjama J.B. nema elemenata bića krivičnog djela čije se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti”.

“Nakon ukazane medicinske pomoći ljekar D.P. podnio je prijavu Centru bezbjednosti Podgorica protiv pacijenta J.B, nakon čega je policija lišila slobode J.B. Službenici CB Podgorica će Sudu za prekršaje podnijeti zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka protiv J.B. zbog počinjenih prekršaja iz čl. 7 st. 1 – drsko ponašanje i čl. 10 st. 2 – fizički napad iz Zakona o javnom redu i miru”, zaključuju iz Uprave policije.

Stručni kolegijum KCCG je ranije danas saopštio da je pacijent Urgentnog centra u Podgorici u nedjelju veče fizički napao dežurnog ljekara.

“Vinovnik ovog nemilog događaja dovezen je iz Kolašina, zbog lakših povreda, u Urgentni centar sanitetskim vozilom ZHMP uz medicinsku pratnju. Pacijent je fizički napao upravo ljekara koji mu je ukazivao medicinsku pomoć. Odmah su reagovali zaposleni Službe obezbjeđenja KCCG, kao i pripadnici Uprave policije koji su pacijenta, nakon što su mu je pružena medicinska pomoć, priveli u Centar bezbjednosti”, navodi se u saopštenju stručnog kolegijuma KCCG.

Ubrzo nakon incidenta, kompletno osoblje Urgentnog centra zbrinulo je šest osoba povrijeđenih u saobraćajnoj nezgodi.

Iz KCCG su poručili da najoštrije osuđuju ovaj i sve napade na zdravstvene radnike.

“Nedopustivo je da su, iako obavljaju izuzetno težak i odgovoran posao, vrlo često izloženi verbalnim i fizičkim napadima nesavjesnih pojedinaca. S obzirom da su ovakve scene sve češće, ne samo u KCCG, nego i u ostalim zdravstvenim ustanovama, očekujemo i apelujemo na nadležne institucije da preduzmu sve zakonom raspoložive mjere kako bi zaštitili lični i profesionalni dignitet i obezbijedili sigurnost na radnom mjestu svih zaposlenih u zdravstvenom sistemu Crne Gore, za dobrobit naših pacijenata”, piše u reagovanju

Vijesti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com