UBISTVO NA STAROM AERODOROMU: Uhapšeno devet osoba! - Volim Podgoricu

UBISTVO NA STAROM AERODOROMU: Uhapšeno devet osoba!

 

Službenici Centra bezbjednosti Podgorica u saradnji sa Sektorom krmiminalističke policije, a u koordinaciji i po nalogu Višeg državnog tužilaštva u Podgorici, realizovali su višemjesečnu policijsku – tužilačku aktivnost u kojoj su identifikovali i procesuirali članove kriminalne grupe, koja je bila formirana na teritoriji Podgorice i Cetinja, u cilju izvršenja više teških krivičnih djela protiv života i tijela.

Sprovodeći operativne i istražne aktivnosti policijski službenici identifikovali su devet lica, za koje postoje osnovi sumnje da su formirali organizovanu kriminalnu grupu u cilju vršenja teških krivičnih djela na teritoriji grada Podgorice i šire.

Tokom trajanja policijsko-tužilačke aktivnosti, policijski službenici su lišili slobode šest lica u Podgorici, jedno lice je lišeno slobode na teritoriji Kosova tokom međunaredne policijske saradnje i razmjene informacija između policija Crne Gore i Kosova, dok su dva lica kao članovi ove kriminalne grupe lišeni slobode danas, 19.02.2019. godine, u Podgorici i Cetinju.

Osnovano se sumnja da je lice F.B. (1990) organizovao kriminalnu grupu čiji su pripadnici M.M. (1981), G.R. (1985), D.V. (1983), L.B.  (1997), M.S.  (1985) iz Podgorice, F.K. (1989), M.R. (1991) i S.B. (1981) iz Cetinja, kao i druga za sada nepoznata lica koja su za cilj imala vršenje krivičnih djela, kriminalno udruživanje, teško ubistvo, nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija i teška tjelesna povreda.

S tim u vezi, postoje osnovi sumnje da su imenovani organizovano, unaprijed pripremljeno, na drzak i bezobziran način upotrebom vatrenog oružja dana 21.05.2018. godine lišili života Miodraga Kruščića, kao i da su dana 08.05.2018. godine takođe upotrebom vatrenog oružja nanijeli teške tjelesne povrede u vidu prostrelne rane desne podkoljenice novinarki ND Vijesti Oliveri Lakić u Podgorici.

Na drskost i bezobzirnost djelovanja ove kriminalne grupe, najbolje govori način izvršenja krivičnih djela teško ubistvo na štetu Miodraga Kruščića u urbanom dijelu Podgoričkog nasilja Stari Aerodrom, u vrijeme dok je oštećeni sjedio za stolom u UO „Palata“ sa novinarkom ND Vijesti Jelenom Jovanović, a gdje je bilo veće prisutvo građana, kao i podmukao način izvršenja krivičnog djela na štetu novinarke Olivere Lakića u jednom od najprometnih Bulevara u Podgorici, u Bulevaru Svetog Petra Cetinjskog.

Tokom izviđajnog postupka, utvrđeno je da je navedena kriminalna grupa na više lokacija u Podgorici iznajmljivanja stanove na tajnim lokacijama, u cilju pripremanja izvršenja teških krivičnih djela, skladištenja i čuvanja predmeta i sredstava koja su im  bila neophodna za kriminalno djelovanje i izvršavanje konkretnih krivičnih djela.

U cilju rasvjetljavanja navedenih krivičnih djela i identifikacije njihovih izvršioca, policijski službenici su preduzimajući operativno taktičke i dokazne mjere i radnje, locirali i izvršili pretrese stanova na više lokacija u Podgorici i Cetinju, kojom prilikom je pronađena veća količina oružja i municije, eksploziva i eksplozivnih naprava, ručnih bombi i granata, taktičke, komunikacione kao i opreme za prerušavanje, specijalnog alata za otvaranje vozila i stanova. Takođe pronađena su i oduzeta vozila koja su korišćenja prije, za vrijeme i nakon izvršenja navedenih krivičnih djela.

Pronađeni predmeti krivičnih djela po broju, namjeni i razornoj moći na najbolji način govore o organizovanosti i bezobzirnosti ove već sad procesuirane grupe lica, kao i o njihovim namjerama da svoj kriminalni naum sprovedu u djelo.

Policijsko-tužilačka aktivnost, na osnovu prethodno prikupljenih operativnih saznjanja visokog stepena pouzdanosti, imala je za cilj rasvjetljavanje ovih krivičnih djela, kao i sprečavanje više planiranih likvidacija i drugih teških krivičnih djela, kroz procesuiranje ove kriminalne grupe i materijalizaciju tragova i predmeta koji su korišćeni za izvršenje ovih krivičnih djela.

Teško ubistvo na štetu Miodraga Kruščića, izvršeno je na način što su članovi kriminalne grupe po u unaprijed pripremljenom planu i podijeljenim ulogama, vršili njegovo praćenje i  osmatrali teren u cilju definisanja njegovog kretanja i dnevnih navika, kako bi istog lišili života. Izvršioci su imali pripremljenu maršutu dolaska na mjesto izvršenja, sa vozilom marke Golf 5 koje je prethodno otuđeno i na kojem su bile otuđene registarske oznake, kojom prilikom je izvršilac ubistva M.M. izašao iz vozila noseći silikonsku masku na glavi, kako bi osigurao da ne bude prepoznat i sleđa prišao oštećenom Miodragu Kruščiću u čijem pravcu je iz pištolja marke „Glock17“ ispalio više projektila nanoseći mu teške i po život opasne povrede, od kojih je nastupila njegova smrt. Takođe, izvršilac i saizvršioci ovog krivičnog djela kao članovi kriminalne grupe, imali su pripremljenu maršutu bjekstva sa mjesta izvršenja, unaprijed pripremljenu lokaciju za uništavanje vozila i oružja sa kojim je izvršeno krivično djelo, kao i drugu logistiku u cilju prikrivanja tragova i predmeta, njihovog bjekstva i skrivanja na tajnim lokacijama.

Nanošenje teških tjelesnih povreda u vidu prostrelne rane desne potkoljenice novinareke Olivere Lakić, izvršeno je na način što je osumnjičeni i organizator ove kriminalne grupe F.B. sa pojedinim članovima svoje grupe, dana 08.05.2018. godine pratio oštećenu Oliveru Lakić od trenutka kada je izašla iz redakcije dnevnih novina Vijesti, do njenog stana koji se nalazi u Bulevaru Svetog Petra Cetinjskog, kojom prilikom je sačekao da izađe iz vozila i krene prema ulazu zgrade, kako bi joj prišao i na podmukao način iz pištolja nepoznate marke nanio tešku tjelesnu povredu u predjelu desne noge.

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com