AKCIJE POLICIJE: Osumnjičena tri službenika opštinskih sekretarijata! - Volim Podgoricu

AKCIJE POLICIJE: Osumnjičena tri službenika opštinskih sekretarijata!

Službenici Uprave policije – Odsjeka za suzbijanje privrednog kriminaliteta su, preduzimajući aktivnosti iz svoje nadležnosti, rasvijetlili koruptivno krivično djelo i tom prilikom podnijeli krivičnu prijavu protiv dva lica zbog postojanja osnovane sumnje da su počinila krivično djelo zloupotreba službenog položaja. Takođe, službenici ovog Odsjeka su nadležnom tužiocu podnijeli krivičnu prijavu i protiv lica osumnjičenog za prevaru. Osumnjičena lica zaposlena su u sekretarijatima opština Bar i Bijelo Polje.

Naime, službenici Odsjeka su državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Baru podnijeli krivičnu prijavu protiv M.S. (38) iz Bara i A.A. (57) iz Bara zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili krivično djelo zloupotreba službenog položaja. M.S. i A.A. su, kako se sumnja, ovo krivično djelo počinili u svojstvu zaposlenih u Opštini Bar – Sekretarijat za poljoprivredu i ruralni razvoj, na način što su protivpravnim iskorišćavanjem svog službenog položaja i ovlašćenja pribavili sebi i drugom korist. Oni su to, sumnja se, ostvarili na način što su za primaoce subvencija iz obasti poljoprivrede za 2018. godinu donijeli rješenja i izvršili im isplate subvencija u ukupnom iznosu od 14.817 eura iako stranke nisu ispunjavale opšte i posebne uslove za dobijanje subvencije shodno javnim pozivima, čime je nanesena šteta Budžetu Opštine Bar u iznosu od 14.817 eura.

Osim ovog krivičnog djela, službenici ovog Odsjeka su rasvijetlili i krivično djelo prevara i državnom tužiocu u ODT u Bijelom Polju podnijeli krivičnu prijavu protiv D.L. (50) iz Bijelog Polja, zbog osnovane sumnje da je počinio ovo krivično djelo. On je, kako se sumnja, prije skoro četiri godine, 22.04.2015. godine, u namjeri da sebi pribavi protivpravnu imovinsku korist, lažnim prikazivanjem činjenica doveo u zabludu oštećenog H.S. da će mu pomoći da dobije građevinsku dozvolu za izgradnju stambeno – poslovnog objekta u Bijelom Polju, iako je znao da shodno važećim propisima nije moguća izgradnja objekta u gabaritima koje je H.S. imao u planu. Takođe, D.L. je znao da kao sekretar Sekretarijata za stambeno komunalne poslove i saobraćaj u Opštini Bijelo Polje nije bio ovlašćen da obavlja poslove u postupku  izdavanja  građevinske  dozvole. On je ovim radnjama, sumnja se, naveo H.S. da  mu  u  julu 2015. godine preda iznos od 11.000 eura, uz dogovor da mu preostali iznos novca od 4.000 eura preda nakon što navodno dobije građevinsku dozvolu.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com