Mitropolit posjetio monaha Teofita u Spužu - Volim Podgoricu

Mitropolit posjetio monaha Teofita u Spužu

Mitropolit SPC Amfilohije juče je posjetio monaha Manastira Vranjina Goran Kimpanova (43) iz Zrenjanina, koji se nalazi u Istražnom zatvoru u Spužu zbog odgovornosti u nesreći koja se dogodila na Skadarskom jezeru, piše Pobjeda.

Kimpanov, sveštenog imena Neofit, sumnjiči se da je počinio teško djelo protiv opšte sigurnosti kada je u nedjelju 3. februara vozio barku koja se zbog nevremena prevrnula na Skadarskom jezeru.

Četvoro putnika stradalo je u nesreći. Kimpanov je na saslušanju kod tužiteljke Romine Vlahović ispričao da žali zbog nesreće u kojoj je život izgubilo četvoro njegovih prijatelja.

Za krivična djela koja mu se stavljaju na teret predviđena je zatvorska kazna do 12 godina.

Brodić na kojem je bilo devet osoba u nekoliko tura vraćao je vjernike koji su bili na liturgiji u Manastiru Vranjina.

U dva navrata čamac je prebacio putnike, a kada je prevozio treću grupu zahvatio ih je nalet olujnog vjetra sa kišom, a putnici su se iz prevrnutog plovila našli u uzburkanom kanalu Morače.

Prema svjedočenju putnika, poginuli su supružnici Jana i Ratko Kumburović i njihova kćerka, kao i Darko Vujošević iz Kuča, koji je pokušao da spasi porodicu.

Odmah nakon nesreće iz vode je izvučeno tijelo trudnice Jane Kumburović, koja se utopila pokušavajući da spasi svoju dvanaestogodišnju kćerku.

Pronađeno je i tijelo djevojčice, dok ronioci još tragaju za tijelima Ratka Kumburovića i Vujoševića.

Pobjeda

1 komentar

  1. A person necessarily lend a hand to make significantly articles I might state. This is the first time I frequented your website page and up to now? I’m amazed with the research you made to create this particular publish extraordinary. Magnificent activity!

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com