NOVO NESTVARNO POSKUPLJENJE! - Volim Podgoricu

NOVO NESTVARNO POSKUPLJENJE!

Rukovodstvo Glavnog grada je na sastanku sa predstavnicima Regulatorne agencije za energetiku razgovaralo o primjeni Zakona o komunalnim djelatnostima, između ostalog i o korekciji cijene vode, saopšteno je “Vijestima” iz Glavnog grada.

Toko nedavne posjete Lješanskoj nahiji gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković je saopštio da će uprava Glavnog grada uputiti zahtjev Regulatornoj agenciji za enegetiku u cilju sagledavanja mogućnosti korekcije cijene vode.

“Na bazi detaljne analize koja je urađena u Vodovodu i kanalizaciji i u nadležnom organu uprave, vjerujemo da postoje brojni opravdani razlozi za utvrđivanje drugačije cijene. Prvenstveno, rukovodeći se potrebom da održavamo već izgrađenu infrastruktutu i da stvorimo uslove za izgradnju novih infrastrukturnih objekata za potrebe kvalitetnog vodosnabdiejvanja građana Podgorce i tretmana otpadnih voda.

U sklopu izgradnje sistema za prečišćavanje otpadnih voda neophodna je izgradnja dodatnih kapaciteta kako bismo omogućili da se što veći broj građana priključi na fekalnu mrežu i tako omogućimo da se preinvestiranjem reducira potreba za značajnijom korekcijom ciejne vode”, saopštili su iz Glavnog grada.

U saopštenju ističu da je posebno značajan i ekološki aspekt, jer će izgradnja novog sistema i pripadajuće kanalizacione mreže doprinijeti boljoj zaštiti životne sredine eliminisanjem septičkih jama iz pojedinih djelova Podgorice.

“Kao što smo i ranije istakli, čak i ako dođe do poskupljenja, voda u Podgorici će biti jeftinija u odnosu na ostale gradove u Crnoj Gori, naročito u odnosu na cijene vode u glavnim gradovima u regionu”, piše u saopštenju.

Prilikom posjete Lješanskoj nahiji gradonačelnik Vuković je pominjao predlog da voda poskupi 22 odsto. Iz “Vodovda” kažu da bi poskupljenje trebalo da bude i veće, uz obrazloženje da jedino tako mogu funkcionisati i isporučivati vodu građanima.

Iz opozicije ističu da bi “Vodovod” prvo trebao da smanji gubitke na mreži, da racionalnije posluje, uvede pojedinačne vodomjere u zgradama, smanji broj zaposlenih, pa tek onda da se razmišlja o cijeni vode.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com