Pogoričanin pao i povrijedio glavu - Volim Podgoricu

Pogoričanin pao i povrijedio glavu

Podgoričanin Veselin Mujović je usljed svog zdravstvenog stanja pao i zadobio povrede glave.

Zbog toga je juče odgođeno suđenje u postupku u kome mu se sudi zbog optužbi da je prevario bivšeg funkcionera DPS-a Svetozara Marovića za 890.000 eura i Budvanina Ljuba Rađenovića za 20.000 eura.

Sudija Rade Ćetković je suđenje, koje se usljed Mujovićevog zdravstvenog stanja nije održalo već nekoliko godina, odgodio za 15. april.

Mujović je ranije tražio i odlaganje jednogodišnje zatvorske kazne zbog zdravstvenog stanja. Trebalo je da se javi na izdržavanje zatvorske kazne od godinu dana, zbog osude da je prevario Tomislava Simovića za 250.000 eura.

Podgoričanin je u martu 2017. zbog lošeg zdravstvenog stanja izašao iz Istražnog zatvora, gdje je proveo nešto duže od godinu.

Pritvor mu je ukinuo podgorički Viši sud, koji je tako odlučio po žalbi njegovog branioca, advokata Miloša Vuksanovića.

“Viši sud u Podgorici usvojio je žalbu koju je odbrana izjavila na rješenje o produženju pritvora… a koja se prvenstveno bazirala na njegovom lošem zdravstvenom stanju”, kazao je tada Vuksanović.

Mujović je tokom boravka nekoliko puta boravio u bolnici, a zbog lošeg zdravstvenog stanja su odlagana ročišta.

U decembru prošle godine, njegov pravni zastupnik donio je sud dokumentaciju kojom potvrđuje da se njegov klijent liječi u inostranstvu.

Uhapšen je sredinom februara 2016. godine, zbog optužbi da je Marovića prevario nudeći mu pomoć u istragama koje Specijalno državno tužilaštvo vodi protiv članova njegove porodice.

Mujović je u sudnici negirao da je Maroviću uzeo novac, tvrdeći da mu je “samo” nosio novac u Švajcarsku, kako bi osigurao da ostanu tajni njegovi milionski računi u toj državi.

Vijesti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com