Potpisan ugovor o rekonstrukciji javne rasvjete u Podgorici, vrijedan 4,7 miliona - Volim Podgoricu

Potpisan ugovor o rekonstrukciji javne rasvjete u Podgorici, vrijedan 4,7 miliona

“Polazeći od činjenice da ste ispunili veoma stroge i zahtjevne  tenderske uslove, uprava Glavnog grada je uvjerena da u vama imamo kredibilne partnere koji će na kvalitetan i efikasan način rekonstruisati i modernizovati  javnu rasvjetu u Podgorici “, istakao je zamjenik gradonačelnika Časlav Vešović prilikom potpisivanja ugovora o rekonstrukciji javne rasvjete sa predstavnicima uprave „Javna Razsvetljava“ Igorom Hržićem i Markom Dimkovskim, koji su nosioci zajedniče ponude ,,Nova energija“.

Vešović je saopštio da je nakon temeljnih priprema za realizaciju ovog projekta i nešto dužih tenderskih i žalbenih postupaka, vrijeme koje je prošlo  čekajući finalizaciju ovog izuzetno važnog infrastrukturnog projekta ipak donijelo benefite za Glavni grad.

„U prvom redu, u odnosu na prvobitnu projektovanu vrijednost za ovaj projekat koja je iznosila  6,7 miliona eura, danas smo potpisali ugovor za 2 miliona manje, što predstavlja direktnu korist za budžet Glavnog grada“, ocijenio je Vešović i istakao da je dodatni razlog taj što su protokom vremena kreirani strožiji uslovi za učesnike javnog poziva  i na taj način kroz ponudu je dobijena oprema koja će omogućiti uštedu 80% električne energije.

Zamjenik gradonačelnika je podsjetio da je u prethodnom periodu Glavni grad plaćao visoke račune za struju za gradsku rasvjetu, a instalacija nove opreme zasnovane na LED tehnologiji će obezbijediti značajne uštede  koje će omogućiti otplatu duga prema partnerima. „Ovaj projekat neće ni na koji način opteretiti budžet Glavnog grada, ni građane, a višestruko je koristan. Osim finansijske koristi, njegovom realizacijom podstičemo energetsku efikasnost i u kontinuitetu radimo na modernizaciji infrastrukture i primjeni savremenih „smart“ rješenja“ zaključio  je Vešović.

Uprava Glavnog grada, paralelno sa realizacijom ovog projekta, sa partnerima iz UNDP-a intenzivno radi na izradi projektne dokumentacije za II fazu modernizacije javne rasvjete koja se odnosi na centar grada i gradska naselja.

Predsjednik uprave „Javna Razsvetljava“ Igor Hržić je izrazio zadovoljstvo potpisivanjem ugovora sa Glavnim gradom na projektu modernizacije i rekonstrukcije javne rasvjete i iskazao uvjerenje da će se na bazi uspješne saradnje partnersto Podgorice i „Javne Rasvjetljave“ nastaviti i na nekim budućim projektima.

„Ovo je najzančajniji projekat u posljednjih deset godina rada i razvoja našeg društva i veoma smo zadovoljni što je ponuda našeg konzorcijuma prepoznata kao najkvalitetnija i što smo partneri Glavnog grada na ovom projektu“ istakao je Hržić.

On je naglasio da „Javna Rasvjeltljava“ ima strategiju regionalnog razvoja društva i da u narednih pet godina žele da postanu dominantno preduzeće koje se bavi zamjenom javne rasvjete u regionu.

„Ovo je prvi veliki korak ka tom našem cilju i pravi podsticaj da značajnije iskoračimo na međunarodno tržište“ zaključio je Hržić.

Direktor doo „Komunalna eusluge“ Radoica Popović, koji je u ime Glavnog grada i doo „Komunalne usluge“  potpisao Ugovor, istakao je da je projekat rekonstrukcije i modernizacije javne rasvjete veoma važan, ne samo na lokalnom, nego i državnom nivou zbog toga što su njime predviđene značajne uštede najskupljeg vida električne energije. On je iskazao veliko zadovoljstvo što će projekat, nakon dužeg vremena i napornog rada na njegovoj pripremi, početi da se realizuje, izražavajući uvjerenje da će biti uspješno završen u ugovorenom roku.

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com