Od SAJOVCA do KAVAČKOG klana: Rakočević tvrdi da nema veze sa Migijevim ubistvom - Volim Podgoricu

Od SAJOVCA do KAVAČKOG klana: Rakočević tvrdi da nema veze sa Migijevim ubistvom

Podgoričanin Goran Rakočević je pred Tužilaštvom negirao da je dio kriminalne ogranizacije koja stoji iza ubistva Miodraga Migija Kruščića i ranjavanja novinarke Olivere Lakić.

“Moj branjenik je saslušan i on je u potpunosti negirao krivicu koja mu se stavlja na teret. Nismo dobili krivičnu prijavu niti Naredbu o sprovođenju istrage još. Usmeno su nam rečeni navodi šta mu se stavlja na teret. Ne mogu detaljno reći koja uloga se njemu stavlja na teret osim kriminalnog udruživanja i učešća u krivičnom djelu teško ubistvo na štetu Miodraga Kruščića. Rakočević je negirao te navode i to je sve što za sada mogu reći”, kazao je za FOS njegov branilac Marko Kovač.

Podsjećamo, Rakočević je od ranije poznat policiji: malo kao kolega, a malo kao osoba koja je navodno radila za takozvani kavački klan. On je nekadašnji službenik Specijalne antiterorističke jedinice (SAJ) koji je u julu prošle godine uhapšen jer je u njegovom stanu pronađena veća količina oružja koje je, prema sumnjama istražitelja, namijenjeno bilo za izvršenje teških krivičnih djela. Rakočević je privođen i krajem prošle godine kada je prilikom racije u jednom od restorana u naselju Zagorič kod njega pronađen pištolj za koji nije imao dozvolu. Nakon saslušanja u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici, on je tada pušten da se brani sa slobode.

Veza između policijske značke i “kavčana”

Za sada ne znamo kako je policiji i tužiocima Rakočević objasnio kako je od policajca dospio do uloge člana kriminalne organizacije, te da li je i kako došlo do udruživanja sa kontroverznim Mariom Miloševićem koji više od 10 godina puni stupce crne hronike i to zbog najtežih krivičnih djela. Napominjemo, on nije jedini policijski službenik koji se tereti za članstvo u kriminalnoj organizaciji. Jedan od navodnih “kavčana” kojima se sudi pred podgoričkim Višim sudom, takođe je bio policijski službenik.

Osim Rakočevića, članovi organizacije su navodno i pomenuti Mario Milošević, Luka Bulatović, Dejan Vukašinović, Mijajlo Stojanović, Filip Knežević, Sanja Božović, Marinko Rajković, dok je navodni šef organizacije Filip Bešović o kom je FOS juče pisao.

Bešović negirao krivicu

Kako nam je rečeno, i on je negirao krivicu ističući da novinarku Oliveru Lakić ne poznaje. Bešoviću nisu postavljali pitanja koja se odnose na Maria Miloševića, pa je on za sada samo dao svoju odbranu. Nisu poznati dokazi koji idu u korist Tužilaštva, a ni način na koji su povezani Bešović i Milošević koji se nalazi u pritvoru na Kosovu.

Utvrđeno je i da su Kruščić i Lakić praćeni prije napada, te da su napadači imali pripremljenu i maršutu za bjekstvo, a iznajmljivali su i stanove po Podgorici gdje su čuvali sredstva koja su im bila neophodna za kriminalno djelovanje. Pretresi stanova su izvršeni, a pronađena je veća količina eksploziva, granata, oružja… Pronađena su i vozila koja su korišćena prije i nakon izvršenja krivičnih djela.

(FOS Media)

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com