PODGORICA: Novi incident u Urgentnom centru! Ponovo reagovalo obezbjeđenje i policija - Volim Podgoricu

PODGORICA: Novi incident u Urgentnom centru! Ponovo reagovalo obezbjeđenje i policija

 

Pacijent Urgentnog centra preksinoć je napravio incident u hirurškoj ambulanti, nakon što je tražio da mu se nitratnim razrjeđivačem ukloni farba sa lica.

PODGORICA: Jovan Bulatović uhapšen zbog napada na ljekara Dragana Prakljačića

“Vijestima” je nezvanično rečeno da se incident desio oko jedan sat iza ponoći, da je u ambulantu navodno došlo obezbjeđenje i da je pacijent zatim fizički napao jednog od zaštitara. Izvori su kazali da je intervenisala i policija.

Iz Uprave policije juče nijesu odgovorili “Vijestima” da li je prijavljen napad, šta je preduzeto, da li je neko priveden i saslušan…

Ovo je drugi napad na zaposlene u Urgentnom centru u posljednja četiri dana.

Prethodno je, u nedjelju uveče, specijalizanta hirurgije Dragana Prakljačića fizički napao pacijent, kojem je pružao medicinsku pomoć zbog rane u predjelu grudnog koša. Zbog tog napada prekršajno će odgovarati Jovan Bulatović iz Kolašina.

Iz Sindikata doktora medicine (SDM) ranije je saopšteno da crnogorski ljekari godišnje prijave oko trideset fizičkih napada.

Predstavnici SDM juče su, povodom sve učestalijih napada na ljekare, bili na sastanku sa potpredsjednikom Vlade, ministrom pravde Zoranom Pažinom. On je poručio da su nadležni državni organi odgovorni da ljekarima garantuju punu bezbjednost.

Pažin je kazao da slučajevi nasilja na koje upozorava SDM jasno ukazuju na obavezu društva da snažnije i odlučnije zaštiti dostojanstvo i bezbjednost ljekara i medicinskog osoblja.

„Očekujem od Vrhovnog suda da uputi nadležne sudove na pooštravanje kaznene politike za sve oblike nasilja nad zdravstvenim radnicima. Nije dovoljno da nasilnici budu identifikovani i uhapšeni nakon izvršenog nasilja. Ozbiljnost izrečenih kazni mora uticati na to da do nasilja uopšte ne dođe“, saoštio je Pažin.

Iz Vladine službe za odnose sa javnošću je saopšteno da je na sastanku razgovarano i o načinu uspostavljanja što tješnje saradnje i što brže komunikacije između zdravstvenih institucija i Uprave policije.

Pomoćnik direktora Uprave policije Nikola Janjušević rekao je da je policija spremna da, u komunikaciji sa zdravstvenim institucijama i SDM, uspostavi mehanizam još ažurnije asistencije policijskih službenika u svim slučajevima ugrožavanja bezbjednosti zdravstvenih radnika.

Iz KC su prije tri dana apelovali na nadležne institucije da preduzmu sve zakonom raspoložive mjere kako bi zaštitili lični i profesionalni dignitet i obezbijedili sigurnost na radnom mjestu, kako u toj, tako i u ostalim zdravstvenim ustanovama u Crnoj Gori.

Vijesti

2 komentara

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com